Azijci v četrtfinalu razblinili sanje o drugi slovenski medalji

T.S., 02.11.2013
ITTF WCC 2013 - sl, Vse novice

Sobotni spored na ITTF World Cadet Challenge je bil povsem v znamenju Azijcev, ki so tudi na Otočcu še enkrat več povsem zasenčili preostali svet.

Njihovo moč sta v četrtfinalu najprej izkusili naši dvojici Darko Jorgić in Erik Paulin ter Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž. Fanta sta morala opoldne z 1:3 priznati premoč prvima nosilcema turnirja Chuqin Wangu in Takutu Izumu, naši dekleti pa sta bili brez možnosti proti 2. nosilkama turnirja Li Yiran in Mak Tze Wing.

Namiznoteniški dragulj iz Hrastnika Darko Jorgić je v osmini finala posameznikov pobegnil iz zapora in po sedmih napetih nizih ugnal Kanadčana Alexandra Morana, nato pa je bil v večernem sporedu nemočen proti Korejcu Minhi Hwangu, ki je slavil s 4:0. Že v osmini finala je medalji v slovo pomahal Erik Paulin, ki je z 2:4 izgubil proti Argentincu Horaciu Cifuentesu.

Pogled na finalne žrebe pri posameznikih in dvojicah je sicer evropskim očem neprijazen. Pri kadetih so se v polfinale uvrstili štirje Azijci, pri dekletih je kvartet uspelo nekoliko razbiti le Rusinji Marii Malanini, ki je v četrtfinalu s 4:2 premagala Korejko Kim Jiho, tudi v obeh konkurencah dvojic pa vse kaže na azijski finale.

Tekmovanje je sicer specifično, saj se igrajo dvoboji prav za vsa mesta, tako da bodo danes in jutri aktivni še prav vsi igralci, ki bodo lovili čim višjo uvrstitev.

Največje svetovno kadetsko tekmovanje na svetu se bo v ŠRC Otočec zaključilo jutri. Polfinalni boji se začnejo ob 10. uri zjutraj, finalne obračune pa si boste lahko ogledali od 16h naprej.


Created with flickr slideshow.