5. odprto prvenstvo Savinjske doline v namiznem tenisu tudi z mednarodno zasedbo

T.S., 20.12.2016
Rekreativci, Vse novice

Letošnje odprto prvenstvo Savinjske doline smo organizirali že peto leto zapored. Turnir se pretežno izvaja konec meseca novembra ali v začetku oz. sredini decembra tekočega leta. Letošnji se je izvajal na dan dogodka v mali telovadnici na Osnovni šoli Prebold.

Udeležilo se ga je 42 rekreativcev, veteranov prav tako nekaj registriranih igralcev. Bilo je 38 moških različnih starosti in 4 ženske, prav tako različnih starosti. Razdeljen je bil v več kategorij in sicer absolutna kategorija, kjer so imeli pravico do nastopa prav vsi, kateri so želeli igrati z različnimi igralci iz drugih starostnih kategorij, kategorija do 44 let, od 45 – 59 let in od 60 let naprej. Tudi ženske so imele svojo enotno kategorijo, na koncu turnirja pa smo priredili še dvojice – enotna kategorija. Vodja tekmovanja je bil Janez Zore, ki je poskrbel za tekoče in brezhibno vodenje tekem.

Po razburljivih tekmah in končanem turnirju je organizator poskrbel, da so vsi udeleženci dobili bogato malico v bližnji pizzeriji in so tam prav tako malo poklepetali, se poveselili, nasmejali,… Z takšnimi turnirji želimo ustvariti prijetno druženje med udeleženci, ki prihajajo iz drugih mest iz Slovenije in tujine. Tega turnirja pa so se udeležili prav posebni gostje iz Vojvodine (Bečej) in Srbije (Beograd), ki so že prispeli dan pred turnirjem, si ogledali samo mesto Prebold in okolico, ter prenočili v Športnem hotelu Prebold. Pri odhodu nazaj domov so bili zelo zadovoljni.