1. Namiznoteniški turnir STIČNA OPEN 2017

T.S., 08.06.2017
Rekreativci, Vse novice

V soboto, 3. junija, 2017 je Športno društvo Stična organiziralo 1. Namiznoteniški turnir STIČNA OPEN 2017 za rekreativce, ki je potekal v Športni dvorani Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici.

Turnir je imel mednarodni pridih, saj so se tekmovanja udeležili tudi trije tekmovalci iz Italije, ki so se odlično kosali z našimi igralci. Člani domačega Športnega društva Stična so tekmovalni del sporeda izpeljali s pomočjo priznanega namiznoteniškega igralca Uroša Slatinška, ki je poskrbel za tekočo izvedbo tekmovanja, tekmovalni del programa pa je popestrila tudi dobra ponudba hrane in pijače izven dvorane, kjer so se tekmovalci in tekmovalke lahko podružili in razvedrili.

V enotni ženski kategoriji je nastopilo 6 deklet. Zlata kolajna je pripadla Kristini Lesar, srebrna Luciji Grad, bronasta pa Petri Šmid. Kolajno za 4.  mesto je prejela Alenka Zidar Zupan.

V najštevilčnejši kategoriji moški nad 50 let je nastopilo kar 21 igralcev. 1. mesto je osvojil Tone Špringer, 2. mesto Drago Torkar, 3. mesto pa sta osvojila Davide Infantolino in Bojan Maselj. V tolažilni skupini je zmagal Igor Sever. V kategoriji moški 40 do 50 let je nastopilo 8 igralcev. Zmagal je Uroš Cerar, drugi je bil Matjaž Šmajgl, tretji Aleš Knez, četrti pa Janez Lampret. V kategoriji moški do 40 let je 1. mesto osvojil Bojan Vokal, 2. mesto Luka Mlakar, 3. mesto Rok Grasseli in 4. mesto Lucija Grad.

Zaradi popestritve tekmovanja in želje, da se igralci in igralke med sabo bolje spoznajo, so se dvojice izžrebale izmed prijavljenih igralcev. 1. mesto sta osvojila Bojan Vokal in Davide Infantolino, 2. mesto Luka Mlakar in Drago Torkar, 3. mesto pa dvojice Janez Lampret / Mitja Gašperšič in Igor Sever / Aleš Knez.

Organizatorje nas je razveselilo dejstvo, da so igralci pohvalili tako samo izvedbo tekmovanja in konkurenco, kot tudi njihovo zadovoljstvo s spremljajočo ponudbo. To nam daje energijo, da prihodnje leto v Ivančni Gorici organiziramo STIČNA OPEN 2018.

Boštjan Košir, tajnik Športnega društva Stična