V NT center prijavljenih 11 mladih upov

T.S., 12.04.2013
Mladi, Vse novice

Včeraj smo dobili končno število prijav za Namiznoteniški center Novo mesto, ki bo svoja vrata odprl z začetkom šolskega leta 2013/14. Prijavo je oddalo 11 igralk in igralcev, ki bodo pod taktirko Jožeta Urha želeli uresničiti svoj potencial in dobiti prvi vpogled v življenje profesionalnega namiznoteniškega igralca.

Na končnem seznamu za NT Center v Novem mestu so tako: Manca Fajmut, Zala in Nika Veronik, Gaja Paradiž, Ludvik Peršolja, Deni Kožul, Tom Šfiligoj, Darko Jorgić in igralci NTK Krka Tilen Novak, Aljaž Šmaljcelj in Peter Hribar.

Center bo vodil Jože Urh, ki je v dopisu dejal: “Glavni razlog za odprtje centra je ta, da si želimo dvigniti nivo igre predvsem že pri naših mladih igralcih tako, da bi lahko bili kasneje kot člani bolj konkurenčni v svetovnem in evropskem merilu. Že dal časa namreč opazujemo kako smo v najmlajših konkurencah še zelo konkurenčni Evropi, kasneje pa začnemo vedno bolj in bolj zaostajati. Razlog tiči v tem, da je naša kvaliteta v Sloveniji zelo razdrobljena. Zato je to vlogo prevzela NTZS, z odprtjem lastnega namiznoteniškega centra v Novem Mestu v prostorih NTK Krka. Velika prednost centra bo ta, da bo kvaliteta na kopici in s tem bo slehernemu igralcu omogočen vsakodneven kvaliteten trening. S tem, ko bodo živeli v Novem Mestu, se bodo odprle tudi možnosti izvajanja dopoldanskih treningov, s pomočjo česar bomo dvignili tako kvaliteto, kot tudi količino opravljenih treningov.

Urh je opozoril tudi na to, da takšen center zahteva širok kader ljudi, ki ga bodo držali pokonci in je pri tem pozval na pomoč ostalih trenerjev, saj je njegov urnik zaradi vloge selektorja mladinskih ekip zelo zahteven.

Večina mladih igralcev se bo tudi vpisala na srednješolske oz. gimnazijske programe v Novem mestu, živeli pa bodo v dijaškem domu. Izjema pri tem bo Fajmutova, ki že zaključuje študij športnega trenerstva v Mariboru in se je odzvala na predlog selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek, ki ji je predlagala, da prihodnje leto, ko bo pisala diplomo in opravljala zaključne izpite, izkoristi za dvig količine treninga, saj v Mariboru nima najboljših pogojev.