V Ljubljani se je končala nova sezona MRNTZ

T.S., 22.05.2013
Mladi, Vse novice

Preteklo nedeljo se je v Ljubljani zaključila nova sezona tekmovanj pod okriljem Medregijske namiznoteniške zveze Ljubljana. Igralci in igralke so se letos merili na šestih turnirjih, najboljši pa so na koncu prejeli pokale za uvrstitev na končni lestvici.

V nedeljo, 19. maja 2013, je v Ljubljani v Športnem centru Triglav potekal še zadnji letošnji turnir pokala MRNTZ, kjer se merijo najboljši mladi igralci iz osrednjeslovenskih regij. Tekmovanja potekajo v 11 kategorijah – od najmlajše kategorije ABxs, kjer nastopajo dečki in deklice, ki obiskujejo 1. razred osnovne šole, do kategorije dijakov in dijakinj.

Letošnji zadnji turnir je bil v nekaterih kategorijah nekoliko okrnjen, saj so najboljši igralci nastopali na Zagipingu. Tako sta bila recimo po seriji petih zaporednih zmag zadnji turnir v sezoni izpustiti gorenjska prvaka Aljaž Frelih in Aleksandra Vovk, ki pa sta kljub temu osvojila končno 1. mesto na lestvici, odsotnost pa sta kronala z osvojenimi kolajnami v hrvaški prestolnici.

Popoln izkupiček v celotni sezoni je tako v kategoriji 1. razred uspel Mihu Podobniku iz Vrhnike in Gaji Kobetič iz Mengša v kategoriji učenke 2. – 3. razred. Gledano s stališča končne lestvice je najuspešnejši klub letošnje sezone NTK Logatec, ki se lahko pohvali s tremi naslovi in sicer so bile za Logatčane uspešna dekleta: v kategoriji učenk 6. – 7. razred je slavila Aleksandra Vovk, v kategoriji učenk 8. – 9. razred je bila najboljša Kaja Okorn, v kategoriji dijakinj pa se je končnega 1. mesta veselila Tjaša Mihevc.

Skupni zmagovalci v sezoni 2012/2013:

Fantje
1. razred: Miha Podobnik NTK Vrhnika
2. – 3. razred: Nal Belko NTK Vesna
4. – 5. razred: Mitja Omerzel NTK Krka
6. – 7. razred: Aljaž Frelih NTK Ljubno
8. – 9. razred: Nejc Erjavec NTS Mengeš
Dijaki: Luka Selan NTK Hrastnik

Dekleta
2. – 3. razred: Gaja Kobetič NTS Mengeš
4. – 5. razred: Tjaša Novak NTK Križe
6. – 7. razred: Aleksandra Vovk NTK Logatec
8. – 9. razred: Kaja Okorn NTK Logatec
Dijakinje: Tjaša Mihevc NTK Logatec

Končne lestvice MRNTZ
Fantje
Dekleta