Priprave mladinske izbrane vrste na Otočcu uspele

T.S., 30.09.2012
Mladi, Vse novice

V nedeljo, 30. septembra, so se končale prve vikend-priprave za mladino pod vodstvom novega selektorja Jožeta Urha in njegovega pomočnika Mateja Petarja. 16 igralk in igralcev je na Otočcu med četrtkom in nedeljo opravilo 9 skupnih treningov. Tovrstne priprave naj bi potekale vsak mesec.

Otočec pravi kraj za zbor mladinske reprezentance

Zupančič Nina, Gutnik Katja, Pavčnik Tamara, Paradiž Gaja, Peršolja Ludvik, Sukič Patrik, Šfiligoj Tom, Kožul Deni, Novak Tilen, Jorgić Darko, Paulin Erik, Šmaljcelj Aljaž, Cvetko Tilen, Hribar Peter, Norčič Luka in Zelko Damjan so med četrtkom in nedeljo na Otočcu opravili reprezentančne priprave za mladino v Teniškem centru Otočec, ki v zadnjih letih vselej gosti tovrstne zbore, septembra pa je tam potekala tudi kvalifikacijska tekma za ekipno Evropsko prvenstvo med slovensko in turško izbrano vrsto.

Jože Urh
Moram povedati, da so prve priprave, ki so se končale danes, resnično uspele. Igralci so se zelo trudili in mislim, da so veliko odnesli. Želim si, da bi bilo tako tudi v prihodnje.

Vikend priprave so novost, katero je vpeljal novi selektor za mladino Jože Urh, ki stremi k temu, da bi se mladi reprezentanti večkrat dobili na skupnih pripravah: “Te vrste priprav bodo potekale na Otočcu, kjer imamo izvrstne pogoje za delo in lahko v miru izvajamo ves zamišljen program. Potekale bodo enkrat mesečno in to po možnosti od četrtka do nedelje.

Ker se vsi naši mladi reprezentanti šolajo, bo taka organizacija priprav zagotovila nemoteno opravljanje šolskih obveznosti. Ob tem Urh dodaja: “Na ta način igralci opravijo 4 dni priprav in manjkajo samo en dan v šoli in sicer v petek.

Seveda pa bodo poleg tovrstnih, potekale tudi priprave med jesenskimi, božičnimi, zimskimi in velikonočnimi počitnicami ter ob koncu sezone pred evropskim prvenstvom za mladino. S tem bomo še povečali količino treninga naših najboljših mladih igralcev v primerjavi s prejšnjimi sezonami,” pravi Urh, ki verjame, da je zadostna količina treninga nujno potrebna za držanje stika z evropsko elito.

Selektorjevo delo je seveda programsko: “Na teh pripravah delamo precej na pomanjkljivostih vsakega posameznika ter na elementih, ki so nujno potrebni, da bi naši igralci lahko ostali v stiku z najboljšimi evropskimi igralci.

Krepitev ekipnega duha ob zboru kvalitete na enem mestu

Kljub relativni majhnosti naše domovine, širom države deluje mnogo uspešnih klubov in reprezentanti prihajajo prav iz vseh koncev Slovenije. Priprave omogočajo združitev vseh najbolj perspektivnih igralcev na enem mestu, kar Urh razlaga tako: “Namen teh priprav je, da se vsaj nekaj dni na mesec na enem samem mestu združi vsa slovenska kvaliteta, ki je sicer zelo razkropljena. Vsekakor je to zelo pomembno tako iz tehničnega, kakor tudi iz vidika krepitve ekipnega duha. Igralci preživijo več časa skupaj in se tudi bolje spoznavajo.

Pri tem je seveda treba vedeti, da so reprezentanti med seboj tudi konkurenti: “Glede na to, da so reprezentanti med seboj konkurenti, imajo en o drugem določeno mnenje, ki pa se lahko izkaže čisto v drugačni luči kasneje, ko se bolje spoznajo. V tem trenutku to velja v zelo veliki meri tudi in predvsem zame, saj sem prikorakal v to ekipo kot zadnji in bom rabil nekaj časa, da bom vse igralce dodobra spoznal.

Selektor Jože Urh je zadovoljen z delom mladih na pripravah.

Po besedah selektorja, so bile prve tovrstne priprave uspešne: “Moram povedati, da so prve priprave, ki so se končale danes, resnično uspele. Igralci so se zelo trudili in mislim, da so veliko odnesli. Želim si, da bi bilo tako tudi v prihodnje.

Obiskovanje klubov z namenom izmenjeve izkušenj

Novost v letošnji sezoni bo tudi ta, da bom obiskoval klube na njihovih treningih,” pravi Urh, ki se zaveda, da je poleg rednega stika z igralci, pomembna tudi njegova interakcija s klubskimi trenerji reprezentantov. “V času obiska bom poskušal s seboj pripeljati tudi igralce iz kakšnega drugega kluba v bližini in tako čimbolj strniti kvaliteto. Namen obiska je seveda koncentracija kvalitete in pa neposreden stik z domačim trenerjem ter izmenjava izkušenj,” zaključi novi selektor.

Nogometni derbi pripadel starim mačkom

Čeprav so bili treningi naporni in ura pozna, pa so nekateri igralci in funkcionarji po sobotnem večernem treningu zbrali še dovolj moči za igro mini-nogometa. Tekmo je selektor Urh pokomentiral tako: “Seveda so Jorgić, Sukič, Šfiligoj in Kožul ostali nekoliko razočarani, ker so izgubili tekmo v mini nogometu proti legendarni ekipi v kateri smo igrali moja malenkost, predsednik zveze, mag. Marjan Hribar, Peto – Matej Petar, za popestritev pa še Tami – Tamara Pavčnik iz ženske vrste. Moram povedati, da so se fantje pošteno borili, dali vse od sebe, vendar pa je bila kvaliteta na naši strani, tako da smo zmagali zanesljivo z 2-1 z golom v zadnji sekundi tekme.

Za konec pa je selektor prilil še nekaj olja na ogenj: “Seveda jih čakamo na povratni tekmi na naslednjih pripravah, kjer upam, da bodo nekoliko dostojnejši nasprotnik.

Čeprav so informacije iz nasprotne ekipe za odtenek drugačne, pa so fantje že pristali na revanšo.

Po tekmi se je zmagovalna ekipa podpisala na žogico, s katero so strli odpor nadebudnih mladeničev.