NT Center v Novem mestu s septembrom odpira vrata

T.S., 08.01.2013 comments 1
Mladi, Vse novice

Namiznoteniška zveza Slovenije je danes v javnost poslala dopis o odprtju NT centra v Novem mestu. Kocka je padla, sedaj pa bo zanimivo spremljati, kakšen bo odziv igralcev in klubov, ki so v preteklosti že imeli mnogokatere pomisleke glede centra.

Vse od prihoda mag. Marjana Hribarja na mesto predsednika NTZS, se je v Sloveniji pospešeno začelo delati z mladimi. Zamisel o namiznoteniškem centru, kjer bi skupaj živeli in trenirali mladi reprezentani, je stara že več kot dve leti, vendar so poizkusi odprtja centra zaradi nestrinjanja večine predvsem glede lokacije vedno splavali po vodi, tokrat pa bo NTZS upala, da bo njena ideja padla na plodna tla.

Dopis NTZS

NT center v Sloveniji

Letos novi selektor mladinskega pogona Jože Urh vodi t.i. premični center. Nekajkrat na teden obišče druge klube in svoje znanje prenaša na klubske trenerje in igralce. Seveda pa tako delo prinaša dodatne stroške, predvsem pa veliko napora glede na produktivnost, ki v tem primeru ni najvišja.

Otroci bi v Novem mestu bivali v Dijaškem domu, vpisali pa bi se na eno izmed šolskih institucij, ki bi bila najbolj po njihovem okusu. Treningi bodo potekali v Dolenjskem namiznoteniškem centru, kjer sedaj domuje NTK Krka.

Mesečni stroški bivanja bodo znašali 208€, strokovni trenerski svet in selektor pa bodo na naboru izbrali A reprezentante, katerim bo stroške bivanja krila NTZS.

Kaj več bo znanega na začetku februarja, ko bo sklican usklajevalni sestanek vseh sodelujočih.

NTZS

Komentar k članku “NT Center v Novem mestu s septembrom odpira vrata”

  1. Master pravi:

    Bil je skrajni čas, če se želi kot prvo približati in nato držati korak z ostalimi (boljšimi) evropskimi mladinskimi pogoni. Do mlajših kadetov imamo uspešne rezultate tudi na evropski ravni, nato pa so obratno sorazmerno s starejšimi kategorijami rezultati vse slabši. Eden izmed razlogov se gotovo skriva tudi v tem, da nimamo centra.