Na Otočcu sprejem mladih junakov iz Ostrave

T.S., 12.08.2013
Mladi, Vse novice

V konferenčni dvorani Hotela Šport na Otočcu je danes, 12. avgusta 2013, Namiznoteniška zveza Slovenije organizirala svečan sprejem naše kadetske reprezentance, ki je na nedavno končanem 56. mladinskem evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za mladino v Ostravi, osvojila tri odličja. Poleg ekipnega srebra, je Darko Jorgić v konkurencah dvojic in mešanih dvojic s tujima partnerjema prišel še do enega srebra in brona.

Po predstavitvi srebrne ekipe v sestavi Darko Jorgić, Erik Paulin, Aljaž Šmaljcelj in Tilen Cvetko, je prvi besedo prevzel predsednik NTZS mag. Marjan Hribar, ki je izrazil prepričanje, da bo šla pot slovenskega namiznega tenisa samo še navzgor. Ob tem se že veseli 1. septembra, ko bo v Novem mestu svoja vrata odprl Namiznoteniški trening center Slovenije, v katerem naj bi po zagotovilih Hribarja naši najboljši mladi igralci imeli izvrstne pogoje za napredovanje in držanje stika z evropskim vrhom.

Svoje vtise je na kratko strnil tudi evropsko priznani trener za mlade in selektor naših mladinskih reprezentanc Jože Urh, ki je dejal, da zanj ekipna medalja predstavlja vir največjega zadovoljstva, saj pomeni, da se stvari v naši deželi premikajo na bolje. Seveda ni pozabil na pomočnika Mateja Petarja, ki je v Ostravi skozi celoten turnir sedel na klopi kadetov in jih uspešno usmerjal do senzacionalne medalje.

Mladi nosilci odličij, reprezentančna trenerja Urh in Petar ter klubska trenerja Uroš Slatinšek in Zdenko Švab, so za osvojene medalje prejeli tudi lepe denarne nagrade, katere je med drugim dobrosrčno priskrbel predsednik uprave BTC-ja Jože Mermal, ki se je poleg Zmaga Skobirja (Aerodrom Ljubljana), Roberta Kupca (Jelovica) in Sonje Kuhar (Medex), kot eden izmed sponzorjev NTZS-ja odzval povabilu in se udeležil slovesnosti.

Na samem zaključku je Sajda Slatinšek kot direktorica letošnje izvedbe Svetovnega kadetskega pokala predstavila ta prestižen in izjemno kvaliteten turnir, ki bo letos med 26. oktobrom in 3. novembrom potekal prav v ŠRC Otočec, na njem pa bo imela novo priložnost za dokazovanje tudi naša srebrna kadetska ekipa.

Otočec sicer od danes naprej gosti 7-dnevne reprezentančne priprave, na katerih bodo poleg mladih upov trenirali tudi članski reprezentanti Saš Lasan, Uroš Slatinšek, Bojan Ropoša, Jan Žibrat, Manca Fajmut in Alex Galič.