Na Gimnazijskem prvenstvu Ljubljane dvojni naslov za Šfiligoja in Lukičevo

T.S., 21.03.2013
Mladi, Vse novice

V sklopu šolskih in gimnazijskih športnih tekmovanj in tekmovanj v znanju, se je v torek in četrtek ta teden v prostorih NTD Kajuh Slovan na Kodeljevem odvilo Gimnazijsko prvenstvo Ljubljane v namiznem tenisu. Pri fantih je zmagal Tom Šfiligoj, pri dekletih pa Rebeka Lukič.

Na Slovanu se je v torek in danes odvilo Gimnazijsko tekmovanje Ljubljane v namiznem tenisu. Tekmovanja se je sicer udeležilo mnogo dijakov in dijakinj, naslovi pa so pričakovano odšli v roke kategoriziranih igralcev.

Še najbolj zanimivo je bilo v torek na tekmovanju dijakov, kjer sta se za naslov udarila dva mladinska reprezentanta Slovenije. Nekdanja soigralca Tom Šfiligoj in Deni Kožul sta se pomerila že v polfinalu ekipnega tekmovanja, kjer je bil boljši mesec mlajši Tom in je tako ključno pripomogel k ekipni zmagi Gimnazije Bežigrad, saj je v navezi s Črtom Grmom Urbančičem v finalu premagal še ekipo Gimnazije Vič I, za katero sta nastopala Janko Stankič in Miha Černe.

Tudi v posameznem delu je bil boljši Tom, ki je v finalu Denija premagal z rezultatom 3:1. Tretje mesto sta si razdelila Črt in Andrej Najdič Andrin.

Danes so gimnazijsko prvenstvo odigrale tudi dijakinje in tudi pri dekletih je prišlo do dvojnega naslova, katerega je osvojila Rebeka Lukič, ki je v finalu posameznic s 3:0 premagala Leo Matjašič, v ekipnem delu pa je skupaj z Anno Ristevski priborila 1. mesto Gimnaziji Moste. Pri posameznicah sta medaljo za 3. mesto osvojili še Nika Gregorka in Pia Grm Urbančič.

Gimnazijsko prvenstvo v namiznem tenisu:

dijaki – posamezno
finale
Tom Šfiligoj – Deni Kožul 3:1

polfinale
Tom Šfiligoj – Andrej Najdič Andrin 3:0
Deni Kožul
– Črt Grm Urbančič 3:0

dijaki – ekipno
1. Gimnazija Bežigrad (Šfiligoj, Grm Urbančič)
2. Gimnazija Vič I (Stankič, Černe)
3. Gimnazija Šiška II (Kožul, Petrovec)

dijakinje – posamezno
finale
Rebeka Lukič
– Lea Matjašič 3:0

polfinale
Rebeka Lukič – Pia Grm Urbančič 3:0
Lea Matjašič – Nika Gregorka 3:2

dijakinje – ekipno
1. Gimnazija Moste (Lukič, Ristevski)
2. Škofijska gimnazija (Malavašič, Kogovšek)
3. Gimnazija Poljane (Kozamernik, Slatner)