Na 25. Kajuhovem turnirju več kot 220 igralcev

T.S., 27.09.2015
Mladi, Vse novice

Lani so vodilni v NTK Kajuh-Slovan po 17 letih obudili t.i. Kajuhov turnir, ki je v preteklosti privabil tudi 900 igralcev s celotne Evrope. Lani smo jih na Kodeljevem lahko pozdravili 190, letos že več kot 220.

Dvodnevni turnir je v soboto otvoril ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ob prihodu v dvorano poprijel tudi za lopar in s ‘kitajčkom’ odigral nekaj izmenjav z mladimi igralci. Prvi dan so nastopali mlajši kadet in kadeti, ki so se borili v ekipni in posamični konkurenci.

Zmage pri mlajših kadetih sta se veselila mlada reprezentanta Žiga Kristijan Žigon (Fužinar) in Manca Paljk (Arrigoni). Žigon je bil zlat tudi v ekipni konkurenci, kjer je moči združil s svojim soigralcem Aljažem Godcem. Pri mlajših kadetinjah je zlato odšlo okrog vratu Gaje Kobetič in Eve Šobar, sicer igralk morda celo najbolj uspešnega mladinskega kluba v Sloveniji ta hip, NTS Mengeš.

Pri kadetih sta posamično lovoriko osvojila Luka Breznik (Fužinar) in domačinka Lara Opeka (Kajuh-Slovan). Oba sta nekoliko presenetila favorite. Mlada Ljubljančanka je na poti do naslova v finalu ugnala Živo Stanišo (Muta), ki je pred tem izločila 1. nosilko Leo Paulin. Mlada Lara je tako dokazala, da se trdo delo v zadnjih sezonah še kako obrestuje, z zmago pa razveselila domače organizatorje, ki so znova pripravili simpatičen turnir, ki utegne v prihodnosti znova pridobiti tudi na mednarodni veljavi. Dvojno slavje je obeležil Breznik, ki je v ekipnem delu slavil skupaj s Tajem Lavričem (NTK Vesna), pri dekletih pa sta bili najboljši Paulinova in Kim Fink iz Arrigonija.

Nedeljski spored je prinesel boje mladincev in članov, dogajanje pa so popestrili tudi rekreativci in veterani med katerimi je znova izstopal najtrofejnejši slovenski igralec vseh časov Edvard Vecko, ki je poleg deljenja številnih zgodb, s Kodeljevega odšel tudi z lovoriko najboljšega v kategoriji nad 60 let.

Svoje prve članske zmage v karieri se je veselil Mirza Tvrtković (Ilirija), ki je v finalu s 3:1 premagal Črta Grma Urbančiča (Olimpija). V ženskem finalu je dvoboj živcev pripadel Ani Tofant (Mengeš), ki je tesno s 3:2 ugnala Kristino Rahotin (Vesna). Mesto na stopničkah so si priigrali še ostali nekdanji reprezentanti: Janez Petrovčič (Fužinar) in Denis Pintar (Kajuh-Slovan) pri moških oz. Ivana Zera in Rebeka Lukič (obe Vesna) pri ženskah.

Mladinci so imeli dvojni spored, v obeh konkurencah pa smo dobili dvojna zmagovalca. Pri fantih je to uspelo Nejcu Erjavcu (NTS Mengeš), ki je do ekipnega naslova prišel skupaj s Timom Pavlijem, prevlado Mengša pa je pri dekletih potrdila njihova novopečena igralka Aleksandra Vovk, kateri je v ekipni konkurenci na pomoč priskočila Tofantova.

Turnir je znova podprl tudi Bojan Tokić, ki je priskrbel dve sila privlačni nagradi za srečna izžrebanca. Poleg svoje majice, je letos mlado srečnico razveselil z majico aktualnega evropskega prvaka in 5. igralca sveta Dimitrija Ovčarova. Ljubljanski praznik namiznega tenisa se je zaključil v nedeljo ob 18. uri. Upamo, da se prihodnje leto vidimo še v večjem številu!

Vsi rezultati …