Zupančičeva v Hodoninu med 8 v konkurenci dvojic

T.S., 14.02.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Hodoninu so se danes zaključili boji v posamezni konkurenci in v konkurenci dvojic za mladince in mladinke. Nina Zupančič je v paru z bosansko predstavnico prišla vse do četrtfinala, kjer sta bili za ‘naš’ par usodni Rusinji.

Najbolje se je odrezala Zupančičeva

Rezultatsko se mladinci in mladinke na MP Češke v Hodoninu niso ekipno izkazali. V izločilne boje se je uvrstila zgolj Nina Zupančič, ki se je v konkurenci posameznic uvrstila med 32 najboljših, v konkurenci dvojic pa je zasedla odlično 5. – 8. mesto v paru z bosansko igralko Emino Hadžiahmetović. V četrtfinalu sta bili zanju usodni Rusinji Darja Černova in Jekaterina Guseva, ki sta slavili s 3:0.

MP Češke

Mladinci posamezno
Mladinci dvojice
Mladinke posamezno
Mladinci dvojice
Mladinci tolažilno
Mladinke tolažilno

Selektor Jože Urh je po današnjem dnevu izrecno pohvalil Zupančičevo in uvrstitev med 8 najboljših v konkurenci dvojic na tako močnem tekmovanju označil za zelo lep uspeh predvsem, ker je prvič zaigrala skupaj s Hadžiahmetovićevo. Ob tem je izrazil tudi željo, da bi Nina z Bosanko ohranila stik in z njo kasneje zaigrala tudi na Evropskem prvenstvu za mladino.

Jutri se začenja ekipni del tekmovanja tako za mladince, kot tudi za kadete, kjer bo nastopilo kar 8 naših predstavnikov. Trenutno 7. kadetu Evrope Darku Jorgiću se bodo pridružili še Erik Paulin, Tilen Cvetko, Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar in Damjan Zelko, pri kadetinjah pa bosta našo reprezentanco zastopali Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž.

Konkurenca se oddaljuje

Na Češkem je s svojo ekipo tudi selektor za mladino Jože Urh, s katerim smo po mladinskem delu opravili tudi krajši pogovor.

Jože Urh si želi sprememb v procesu treninga obetavnih mladih igralcev.

Jože Urh si želi sprememb v procesu treninga obetavnih mladih igralcev.

Selektor je dejal: “Turnir je izredno močan, saj nastopa kar 30 držav. Od fantov pri mladincih nihče ni prišel ven iz skupine. Zelo blizu je bil Kožul, ki je igral zelo dobro, vendar pa je bil zanj usoden poljski lovec. Dovolj bi mu bil tudi en sam niz, kasneje pa je izpadel v krogu. Tudi Peršolja je izpadel v krogu zaradi enega samega niza. Tomu tudi zmaga nad Polanskim, ki je sicer zmagal skupino, ni pomagala, saj je že prej izgubil z drugima dvema igralcema. Sukič ima poškodovano koleno in je končal s tekmovanjem. Bomo videli, kako bo šlo v ekipnem delu, vendar sam nisem optimist, pa tudi forsirati nekaj na silo ne bi bilo smiselno. Pri dekletih se je v glavni žreb prebila Nina, za katero pa sta bili usodni dve francoski igralki. Ena že v skupini, ena pa v glavnem žrebu. Na trenutke je igrala dobro, na trenutke pa slabše. Na koncu je odločila bolj raznovrstna igra nasprotnic. Nika in Zala sta imeli težko skupino. Olajševalna okoliščina je ta, da sta prvo leto mladinki, kakor tudi Tom in Deni pri fantih.”

Seveda pa se Urh zaveda, da Evropa ne počiva: “Zaključek bi bil tak, da iz dneva v dan izgubljamo teren z Evropo. Če se v kadetski konkurenci to še lahko nadoknadi s talentom in igralčevo iznajdljivostjo, se pri mladincih to konča. Enostavno povedano – igralci na treningu rabijo kvalitetno žogo ob seveda potrebni količini in kvaliteti treninga. Naši tega nimajo. Tega se tudi sami zavedajo. Zato bo v prihodnje potrebno narediti korak v tej smeri in sprejeti določene odločitve, ki bodo pripomogle k boljšemu razvoju tistih naših igralk in igralcev, na katere pri NTZS računamo v bodoče.

Foto: NTZS (www.ntzs.si)