Zupančičeva v četrtfinalu nemočna, dober vtis ostaja

T.S., 28.02.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

S porazom Nine Zupančič so naši mladinci danes zaključili s tekmami v konkurenci posameznikov in dvojic. Nina je bila v četrtfinalu proti Hongkongčanki nemočna, kljub temu pa bo Lignano zapustila z dvignjeno glavo. Jutri se bodo mladincem v ekipnih bojih pridružili še kadeti.

Nina se je Azijki dostojno upirala

Včerajšnji kvalifikacijski del in prvo tekmo finalnega dela je Nina Zupančič opravila z odliko in proti igralkam, ki se nahajajo v njenem kakovostnem razredu, zabeležila tri lepe zmage, danes pa se je njena zgodba na MP Italije končala v četrtfinalu turnirja posameznic. Z rezultatom 4:0 (6, 8, 8, 7) jo je izločila igralka iz Hong Konga Lam Yee Lok, ki se je morala za zmago kar precej potruditi.

Kadeti z boji začenjajo jutri

Jutri se bo Tilnu Novaku, Tomu Šfiligoju in Deniju Kožulu pridružila še okrnjena kadetska reprezentanca. Manjkal bo namreč najboljši slovenski kadet Darko Jorgić, kateremu je selektor Jože Urh namenil počitek.

V Slovenijo so že odpotovali Ludvik Peršolja, Nina ZupančičUrška Čokelj ter Zala in Nina Veronik. To pomeni, da bo mladinska reprezentanca v ekipnem delu nastopila še bolj okrnjena, saj je nastop že pred turnirjem odpovedal Patrik Sukič, ki ima nategnjene kolenske vezi. Na tekmovanju pa tako sploh ne bomo imeli ženske mladinske ekipe, saj predvsem Nina in Zala na članskem DP kotirata precej visoko in se bosta borili za kolajne.