Zmaga mladih Izolank na močnem turnirju v Linzu

T.S., 01.04.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Na zelo dobro obiskanem turnirju, ki je od petka do danes potekal v Avstriji, je naše barve zastopalo tudi šest slovenskih mladcev. Najbolj se je izkazala Lea Paulin, ki je med posameznicami zasedla 3. mesto, v ekipnem tekmovanju pa se je z Manco Paljk celo veselila končne zmage.

V petek se je v avstrijskem Linzu začel dobro obiskan in zelo znan namiznoteniški turnir za mlade t.i. 13th Austrian Youth Championship. Za Slovenijo sta na turnirju pri mlajših kadetih igrala novopečeni državni prvak Lovro Jemec in Marsel Šegula, pri dekletih sta pri mlajših kadetinjah nastopali Aleksandra Vovk in Katja Krajnc, pri najmlajših kadetinjah pa Lea Paulin in Manca Paljk, ki sta branili barve domačega kluba NTK Arrigoni Izola.

Vrhunec turnirja za naše je prišel v nedeljo, ko sta Lea in Manca v kategoriji najmlajših kadetinj osvojili prvo mesto v ekipnem delu tekmovanja. Dekleti sta na poti do naslova nanizali kar 7 zaporednih zmag, izjemno pa se je izkazala Paulinova, ki je ekipni del turnirja zaključila brez enega samega poraza.

Svojo dobro pripravljenost je Lea Paulin potrdila tudi danes, ko je v konkurenci posameznic pri najmlajših kadetinjah zasedla 3. mesto, potem ko je bila znova zelo prepričljiva in je v Championship skupini izgubila zgolj proti kasnejši zmagovalki turnirja, nato pa svojo tekmico v borbi za bronasto odličje povsem nadigrala in si tako priskrbela še drugo kolajno s tega zares močnega turnirja.

Omeniti velja še 6. mesto v ekipnem tekmovanju mlajših kadetinj, ki sta si ga priigrali Aleksandra Vovk in Katja Kranjc ter dve uvrstitvi med najboljših 16 posameznikov. To je uspelo Marselu Šeguli pri mlajših kadetih in Katji Krajnc pri mlajših kadetinjah.

Za slike in komentarje dogajanja se zahvaljujemo Sandiju Vovku.

13th Austrian Youth Championship
Vsi rezultati