Žibrat bo začel na Madžarskem, Jorgić in Veronikova v boju za olimpijsko vozovnico

T.S., 20.01.2014 comments 2
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Mednarodna namiznoteniška tekmovanja v letu 2014 se s kvalifikacijami za Mladinske olimpijske igre pričenjajo ta petek, naši igralci pa bodo v ringu prvič prihodnji teden, ko bo na vrsti prva postaja serije World Tour.

Na Madžarsko petčlanska ekipa

Sezona GAC Group ITTF World Tour se bo prihodnji teden s turnirjem, ki spada v kakovostni razred ‘Challenge’, odprla v madžarskem Szombathelyju. Na čelu naše ekipe bo Jan Žibrat, ki se mu bosta pridružila še Ludvik Peršolja in Darko Jorgić, ki bo debatiral na World Tourjih izven Slovenije. Žensko čast bosta branili Manca Fajmut in Alex Galič. Obe igralki sta letošnje leto povsem podredili treningu – Manca v Namiznoteniškem trening centru Slovenije v Novem mestu, Alex pa v Akademiji Wernerja Schlagerja v bližini Dunaja -, tako da bo zanimivo spremljati ali lahko v srednjem kakovostnem razredu prideta do odmevnega rezultata. Za predstavo o moči turnirja – pri moških je prvi nosilec Christian Süss, ki se vrača po novi operaciji, pri ženskah pa 16. igralka sveta in Žibratova trenerka na Nizozemskem ter dvakratna evropska prvakinja pri posameznicah Li Jiao. Fajmutova je na prijavni listi ranigrana na 70. mestu, Galičeva pa na 73. Slednja bo nastopila tudi na turnirju do 21 let.

Bo leto 2014 Žibratovo?

Bo leto 2014 Žibratovo?

Veliko oči bo tako med 29. januarjem in 1. februarjem, ko se bo turnir na Madžarskem odvijal, uprtih v Žibrata. Igralcu z eno izmed najboljših ‘rok’ v namiznem tenisu, je pred štirimi leti v njegovem zadnjem letu med mladinci uspel preboj, s pomočjo katerega se je povsem približal evropskemu vrhu in uspešno sezono kronal julija leta 2010 v Carigradu, ko je na Evropskem mladinskem prvenstvu osvojil bron med posamezniki in dvojicami. Sledila je selitev v nemško Bundesligo ter v novo okolje in mnogi so pričakovali, da bo šla krivulja le še navzgor, ter da je nov Bojan Tokić pred vrati, toda realnost je bila v zadnjih letih žal drugačna. Splet različnih okoliščin je botroval temu, da Jan ni šel po poteh svojega vrstnika Patricka Franziske, ki je že v samem evropskem vrhu, vseeno pa 21-letni igralec iz Prlekije v sebi še vedno poseduje kvalitete, ki ga lahko ob seriji pravilnih odločitev in nekaj sreče znova popeljejo med najboljše. Ali bo Žibrat korak v pravo smer storil že na samem začetku koledarskega leta?

Jorgić in levoroka dvojčica Veronik lovita olimpijske sanje

Mladi športniki po vsem svetu so v leto 2014 zakorakali z novo vnemo. Med 16. in 24. avgustom bodo v kitajskem Nanjingu namreč potekale 2. Mladinske olimpijske igre. Na prvih leta 2010 je v Singapurju Slovenijo zastopala Alex Galič, tokrat pa je selektor za mladino Jože Urh v kvalifikacijski ogenj poslal Darka Jorgića in Zalo Veronik.

Drugi evropski kvalifikacijski turnir za MOI se bo med 9. in 11. februarjem odvil v Hodoninu na Češkem. Progresivni sistem na izpadanje omogoča popravni izpit, tako da bodo na koncu 3-dnevnega tekmovanja vstopnico za Nanjing prejeli štirje najboljši fantje in dekleta. Pravico nastop na olimpijskem turnirju imajo sicer igralci rojeni med 1.1.1996 in 31.12.1999.

Jorgića in Veronikovo na Češkem čaka dvojni spored. Bosta kos izzivu?

Jorgića in Veronikovo na Češkem čaka dvojni spored. Bosta kos izzivu?

Takoj po koncu kvalifikacijskega turnirja za MOI, bo v Hodoninu na sporedu še ITTF Premium Junior Circuit turnir za mladince in kadete. Slovenska udeležba bo kar lepa in sicer bodo pri mladincih nastopili Darko JorgićPatrik Sukič in Deni Kožul, pri mladinkah Zala VeronikTamara Pavčnik in Urška Čokelj, pri kadetih Tilen Cvetko in Peter Hribar, pri kadetinjah pa Nika Naglič in Aleksandra Vovk.

2 komentarja k članku “Žibrat bo začel na Madžarskem, Jorgić in Veronikova v boju za olimpijsko vozovnico”

  1. banjica banjica pravi:

    Ajde Darko,vsi navijamo za tebe!!!!!!!!!!

  2. banjica banjica pravi:

    Normalno navijamo tudi za ostale,ampak Darko je naš favorit!!!!!!!!!!