WJC Slovenije: Hribar in Cvetko za las zgrešila mesto na stopničkah

T.S., 24.09.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

ITTF World Junior Circuit turnir na Otočcu se je zaključil s prevlado mladih Azijcev, ki so na mladinsko prvenstvo Slovenije pripotovali v številčni zasedbi. Slovenske barve sta najbolje zastopala Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta po tesni končnici ostala brez kolajne.

Med posamezniki je pri mladincih Peter Hribar preživel skupinski del, nato zmagal tekmo 1. kroga, v 2. krogu pa med 32 najboljših priznal premoč Američanu Victorju Liuju, ki je sicer že stari znanec Otočca s preteklih ITTF-ovih srečanj mladih svetovnih talentov. Tokrat je bil od Hribarja boljši z rezultatom 4:2 (6, 10, -8, -10, 8, 10). Tilen Cvetko je izpadel že v skupinskem delu, tako da je preboj v finalni del uspel le še Luki Brezniku, ki je končal med 64 najboljših.

Hribar in Cvetko sta zato toliko bolje nastopila skupaj v konkurenci dvojic, kjer sta se s tesno zmago nad Brazilcema Almeido in Teodoro3:2 (-11, 8, -5, 5, 9) prebila v četrtfinale. Tam sta prikazala odlično igro, a na koncu je zmanjkalo nekaj športne sreče in Indijca Jain ter Suravajjula sta slavila s 3:2 (-11, 8, 11, -8, 8).

Pri dekletih so naše udarne igralke Ana TofantAleksandra Vovk in Katarina Stražar prišle med 32 najboljših, tam pa se je žal tudi ustavilo. V konkurenci dvojic sta Stražarjeva in Lara Opeka prišli najdlje in sicer sta tekmovanje zaključili med 16 najboljših. Preboj v osmino finala je med kadetinjami posamezno uspel tudi odlični Lei Paulin, ki je bila blizu celo četrtfinalu, a je morala na koncu priznati premoč Romunki Luciani Mitrofan2:3 (9, 10, -8, -11, -7).

Pri fantih sta se med 32 uvrstila Matija Novel, ki je svoj obračun 1/16 finala proti Korejcu Lim Dohyeongu prav tako izgubil po petih nizih s 7:11 v odločilnem nizu, in domačin Matija Omerzel.

Prihodnji teden je na vrsti še ITTF WJC na Hrvaškem.