WJC Otočec: Ekipni del v znamenju azijskih ekip

T.S., 21.09.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V sredo, 20. septembra, se je v ŠRC Otočec pričel t.i. ITTF World Junior Circuit Slovenije. Številčna slovenska zasedba je bila v ekipnem delu tekmovanja neuspešna, saj v poplavi azijskih igralcev nobeni naši ekipi ni uspel preboj v finalni del.

Več kot 200 igralcev se bo ta konec tedna mudilo na Otočcu, kjer se ravnokar odvijajo finalni obračuni v konkurencah ekipno. V vseh finalih se nahajajo azijske reprezentance, natančneje Indija, Tajpej, Koreja in Hong Kong. Močna azijska zasedba je tako povsem premešala štrene na letošnjem turnirju na Dolenjskem in bila ključni faktor, da nobenemu izmed Slovencev ni uspel preboj v finalni del.

Udarni zasedbi mladincev v postavi Tilen CvetkoPeter Hribar in Luka Norčič ter mladink v zasedbi Ana TofantKatarina Stražar in Aleksandra Vovk, sta skupinski del zaključili na 2. mestu v skupini, kar ni bilo dovolj za napredovanje. Za oboje je bila usodna ekipa Indija A.

Jutri se pričenjajo še boji v konkurencah posamezno in dvojice. Tam bomo največ pričakovali prav od omenjenih reprezentantov, seveda pa bomo upali tudi na nekaj sreče pri žrebu.