V Varaždinu kar 8 zlatih kolajn za naše mlade namiznotenisače

T.S., 26.11.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Pretekli konec tedna je potekal še drugi novembrski turnir za mlade na hrvaških tleh. Na 43. odprtem kadetskem prvenstvu Varaždina so zelo lepe uspehe dosegli slovenski mladi igralci, ki so osvojili kar 8 zlatih kolajn.

Na t. i. Memorialu Mirka Abramovića so med petkom in nedeljo med 22. in 24. novembrom potekali ekipni in posamezni boji v konkurencah od najmlajših kadetov do mladincev. Prvi dan tekmovanja so naši igralci v ekipnem delu slavili v petih kategorijah. Pri mlajših kadetih sta Marsel Šegula in Matija Novel slavila brez večjih težav, pri kadetih pa sta do naslova še lažje prišla Tilen Cvetko in Peter Hribar, ki v petih tekmah nista izgubila niti ene same tekme. V finalu sta igralca dolenjskega NTK Krka premagala ekipo Mengeš – Rakek, za katere sta igrala Nejc Erjavec in Jaka Strohsack, na podiumu pa sta bila še mlada Pucončana Luka Norčič in Tilen Vogrinčič. Bronasto kolajno sta pri mladincih osvojila Patrik Sukič in Damjan Zelko.

Še bolj so se izkazala naša mlada dekleta, ki so si pokorila konkurence mlajših kadetinj, kadetinj in mladink. V kategoriji igralk do 13 let so bile na stopničkah same Slovenke. Prvo nagrado sta pobrali Katrina Stražar in Nika Kobetič, drugo in tretje mesto je odšlo v Izolo – Lea Paulin in Manca Paljk sta bili pred Kim Fink in Mineo Ljuco, bronasto kolajno pa so okoli vratu prejele še Nuša VogrinčičNika Belja in Daniela Tomanič Butkovska. Pri kadetinjah sta Nika Naglič in Katrina Sterchi v finalu s 3:1 premagali Ano Tofant in Nuša Bolte, pri mladinkah pa sta brez težav zlato osvojili Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž. Odličen slovenski petek sta s 3. mestom zaokrožili še Simona Soldat in Špela Trelec.

Pri posameznikih je v ‘kraljevski’ disciplini svoj nastop opravičil Darko Jorgić, ki je na poti do 1. mesta pri mladincih izgubil vsega 1 niz in sicer v finalu proti Mateju Muratu. Še eno kolajno za naše predstavnike moškega spola je v kategoriji mlajših kadetov s 3. mestom prispeval Marsel Šegula.

Dekleta so bila spet bolj uspešna od fantov. Pri najmlajših kadetinjah je slavila Manca Paljk, pri mlajših kadetinjah pa je slavila Katarina Stražar, ki je bila v finalu boljša od Lee Paulin. Popolno prevlado naših mlajših kadetinj v Varaždinu pa sta potrdili še Kim Fink in Tara Kobetič. Pri kadetinjah je srebrno kolajno osvojila Nuša Bolte.

Vsi rezultati 43. memoriala Mirka Abramovića …

Pregled kolajn slovenskih igralcev:

Ekipna tekmovanja
Mlajši kadeti: 1. mesto NTK Arrigoni/Ptuj (Matija Novel in Marsel Šegula)
Kadeti: 1. mesto NTK Krka (Tilen Cvetko in Peter Hribar), 2. mesto NTS Mengeš/Rakek (Nejc Erjavec in Jaka Strohsack), 3. mesto NTK Kema (Luka Norčič in Tilen Vogrinčič)
Mladinci: 3. mesto NTK Kema (Patrik Sukič in Damjan Zelko)
Mlajše kadetinje: 1. mesto NTS Mengeš (Katarina Stražar in Nika Kobetič), 2. mesto NTK Arrigoni 1 (Lea Paulin in Manca Paljk), 3. mesto NTK Arrigoni 2 (Kim Fink in Minea Ljuca), 3. mesto NTK Kema/Cirkovce (Nuša Vogrinčič, Nika Belaj in Daniela Tomanič Butkovska)
Kadetinje: 1. mesto NTK Arrigoni/Muta (Katrina Sterchi in Nika Naglič), 2. mesto NTS Mengeš/Križe (Ana Tofant in Nuša Bolte)
Mladinke: 1. mesto NTK Muta (Gaja Paradiž in Tamara Pavčnik), 3. mesto NTK Vesna/Rakek (Simona Soldat in Špela Trelec)

Posamezna tekmovanja
Mlajši kadeti: 3. mesto Marsel Šegula 3. mesto
Mladinci: 1. mesto Darko Jorgić
Najmlajše kadetinje: 1. mesto Manca Paljk
Mlajše kadetinje: 1. mesto Katarina Stražar, 2. mesto Lea Paulin, 3. mesto Kim Fink in Tara Kobetič
Kadetinje: 2. mesto Nuša Bolte