Top-10: Jorgić prvi dan končal z dvema zmagama in enim porazom

T.S., 20.09.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V sosednji Italiji se je danes dopoldne začel Evropski mladinski Top-10. Na turnirju, kjer ima pravico nastopa zgolj sam mladinski vrh s Stare celine, slovenske barve brani Darko Jorgić, ki bo pri kadetih ob vnovični odsotnosti Alexandra Cassina eden izmed favoritov celo za sam vrh.

V Italiji zbrani vsi najboljši z izjemo Francozov

Italijanski Terni bo v prihodnjih treh dneh povsem v znamenju vrhunskega namiznega tenisa, saj se bo do nedelje tam odvil Evropski mladinski Top-10. Igralci in igralke se bodo merili v konkurenci kadetov in kadetinj ter mladincev in mladink. Z izjemo najboljših Francozov, ki v Italijo niso pripotovali, bodo na turnirju nastopili najboljši mladi igralci ta hip v Evropi.

V spremstvu selektorja za mladino in hkrati svojega osebnega trenerja Jožeta Urha, si je nastop s 6. mestom na evropski kadetski lestvici zagotovil tudi naš Darko Jorgić, ki se je tako zelo izkazal na julijskem evropskem prvenstvu za mladino v Ostravi.

Darko proti Nemcu že sprejel poraz, na koncu pa se znova rešil

Četudi smo se tekom evropskega prvenstva v Ostravi že nekoliko privadili na epske zaključke tekem, pa nas je Darko danes znova uspel presnetiti. V prvi tekmi proti Nemcu Nilsu Hohmeierju je pri rezultatu 0:3 v nizih nasprotniku že segel v roko, nakar ga je sodnik opozoril, da se igra na 4 dobljene nize. Jorgić je na svojo nerodnost hitro pozabil in čez dobrih 20 minut znova segel v roko Nemcu, ki pa je imel tokrat kisel obraz – tekma se je v 7. nizu končala z rezultatom 11:9 za našega igralca!

Še bolj tesno je bilo v Darkovi drugi tekmi proti domačemu povabljencu Danieleju Pintu, ki je presenetljivo povedel z 2:0 in s 3:2 v nizih, toda Jorgić je vnovič pokazal iz kakšnega testa je in tekmo dobil z rezultatom 12:10 v odločilnem nizu.

V tretji tekmi je Jorgić naletel na izjemno razpoloženega Belorusa Aliaksandra Khanina in izgubil z rezultatom 1:4. Prvi dan je tako zaključil z dvema zmagama in porazom, trenutno pa se nahaja na 3. mestu.

Jorgić začel proti prijatelju, nadaljuje proti domačemu povabljencu

Žreb je bil do Jorgića sicer precej prijazen. V prvi tekmi se je tako pomeril z Nemcem Nilsom Hohmeierjem, ki je skupaj z našim igralcem v Ostravi v konkurenci dvojic osvojil srebrno kolajno. Danes Darka čakata še tekmi proti domačemu povabljencu Danieleju Pintu (tekmo si boste ob 14h lahko ogledali v neposrednem prenosu) in Belorusu Aliaksandru Khaninu, kar pomeni, da bo imel 15-letni Hrastničan dovolj časa, da pride v zmagovalni ritem in se privadi na dvorano pred peklenskim sobotnim sporedom, ko ga zapovrstjo čakajo Nolan Givone, Tomas Polansky in Joe Seyfried.

V nedeljo Darka znova čakajo na papirju nekoliko lažji nasprotniki, vsi pa si bomo v neposrednem prenosu ob 10. uri zjutraj z veseljem pogledali njegov obračun proti Andreasu Levenku, ki je bil za Jorgića po drami v 7. nizu usoden v četrtfinalu posamičnega tekmovanja na MEP v Ostravi.

Nastopi Darka Jorgića:

1. krog: vs Nils Hohmeier (NEM) 4:3 (-7, -6, -6, 8, 6, 10, 9)
2. krog: vs Daniele Pinto (ITA) 4:3 (-9, -8, 8, 5, -10, 4, 10)
3. krog: vs Aliaksandr Khanin (BLR) 1:4 (-2, -8, -3, 5, -9)
4. krog: vs Nolan Givone (FRA) sobota ob 10:00
5. krog: vs Tomas Polansky (ČEŠ) sobota ob 14:00
6. krog: vs Joe Seyfried (FRA) sobota ob 17:20
7. krog: vs Andreas Levenko (AVT) nedelja ob 10:00
8. krog: vs Alexandru Manole (ROM) nedelja ob 14:00
9. krog: vs Lucas Rigault (FRA) nedelja ob 17:20

Zmage in porazi2:1
Trenutna uvrstitev3. mesto

Evropski mladinski Top-10
Rezultati
Live scoring
Prenosi v živo