Top-10: Jorgić po zmagah nad Polanskym in Seyfriedom po drugem dnevu v vodstvu!

T.S., 21.09.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Drugi dan Evropskega mladinskega Top-10 bo za našega Darka Jorgića peklenski, saj ga čakajo tri izjemno zahtevne tekme po katerih bo tudi že približno znano, kako visoko na tem turnirju seže domet 15-letnega Hrastničana.

Givone zjutraj predober, popoldne padla Polansky in Seyfried

Včerajšnji začetek Evropskega mladinskega Top-10 je postregel z novimi herojskimi preobrati našega Darka Jorgića, ki se je na ta prestižni turnir uvrstil na podlagi 6. mesta na evropski kadetski jakostni lestvici. V prvi tekmi je ‘Jorga’ proti Hohmeierju slavil na 9. točki sedmega niza, v drugi tekmi pa je domačin Pinto padel z 12:10 v odločilnem nizu. Zvečer je moral Darko priznati premoč Khaninu in tako dan zaključil na 3. mestu.

Če smo včeraj ugotovili, da je bil petkov spored do Jorgića prijazen in mu je dovoljeval, da se dodobra vpelje v zmagovalni ritem, pa danes našega najboljšega mladega igralca ta hip čaka peklenski spored. V prvi tekmi današnjega sporeda se je pomeril z nizkoraslim Francozom Nolanom Givonejem in mu moral priznati premoč z rezultatom 2:4.

Spored pa je bil samo še težji. Ob 14h je Darka čakal spopad z aktualnim evropskim prvakom Tomasom Polanskym. Čeh je obračun začel odločno in povedel z 2:0 v nizih ter imel set žogico za vodstvo s 3:0, toda Darko se je znova rešil in izenačil na 2:2. Polansky je nato znova prešel v vodstvo s 3:2, toda v šestem nizu je Jorgić zagospodaril na terenu in tekmo prevesil v odločilni niz, kjer smo gledali izenačeno borbo. Pri rezultatu 9:9 je naš as znova ohranil mirno kri in Čeha, ki je bil pred to tekmo še neporažen, premagal z 11:9 v 7. nizu.

Ob 17:20 se je Darko pomeril še z glavnim francoskim orožjem Joeom Seyfriedom, ki je bil po petih krogih še edini neporažen tekmovalec na turnirju kadetov, toda tako kot pred tem Polansky, je tudi Francoz proti našemu igralcu doživel prvi poraz na turnirju. Darko je ponovno izgubljal z 1:2 v nizih, nato pa dobil 4. niz z rezultatom 13:11 in vrnitve za Francoza ni bilo več. V petem in šestem nizu je naš igralec dominiral in zabeležil še četrto zmago na turnirju in po drugem dnevu tekmovanja celo vodi!

Pri tem je treba ugotoviti, da ima Darko tekmo več od nekaterih igralcev, saj je Francoz Lucas Rigault po 4. krogu zaradi poškodbe roke končal s tekmovanjem, tako da so se brisali vsi njegovi rezultati. Jorgić se bo jutri ob 10h pomeril z Avstrijcem Andreasom Levenkom, ob 14h pa še z Romunom Alexandrujem Manolejem. V primeru dveh zmag bi se v vsakem primeru uvrstil na stopničke.

Misli Jožeta Urha
Po porazu z Givonejem:
“Darko se bori, toda igra mu še ne steče najbolje. Malo se pozna, da je bila sezona naporna in dolga, poleg tega pa se mu je dva dni pred topom razpadel še njegov lopar, tako da sem ga popravljal, ampak občutek ni več isti. Igra z novim, kjer pa je ves čas v strahu kaj bodo pokazali merilci gume. Nova serija gum, ki jo je dobil, mu kaže debelino čisto na limitu in je ves čas malce na trnih. To niso vzroki za slabšo igro – malo že zaradi novega loparja – ampak vseeno. Če bo stekla igra, lahko pričakujemo nek rezultat. Tekme, ki jih je dobil, je zvlekel na zobe, tako kot zna to samo on. Bomo videli.”

 

Po zmagi nad Seyfriedom: Zdaj je zmagal še proti Seyfriedu s 4:2, tako da je oba neporažena do sedaj premagal enega za drugim in s tem zakompliciral turnir do konca. Sebe je nekako vrgel v igro, onadva pa tudi, samo v obratni smeri. Odigral je res vrhunsko obe tekmi. Začutil je igro in bil bolj čvrst od obeh. Jutri Levenko in Manole. Oba igrata res dobro in bo zelo težko. Sem pa vesel, da je prikazal tisto pravo igro, ki ga lahko pripelje daleč, tisto na začetku pa moramo pozabiti, oziroma poskušati odigrati čim manjkrat na tak način.

Izjava dneva (po novi vojni živcev s Polanskim): “Darko je za na psihiatrijo, na koncu pa bom tam pristal jaz.”

Nastopi Darka Jorgića:

1. krog: vs Nils Hohmeier (NEM) 4:3 (-7, -6, -6, 8, 6, 10, 9)
2. krog: vs Daniele Pinto (ITA) 4:3 (-9, -8, 8, 5, -10, 4, 10)
3. krog: vs Aliaksandr Khanin (BLR) 1:4 (-2, -8, -3, 5, -9)
4. krog: vs Nolan Givone (FRA) 2:4 (-9, -6, 9, -7, 5, -9)
5. krog: vs Tomas Polansky (ČEŠ) 4:3 (-8, -8, 10, 11, -8, 6, 9)
6. krog: vs Joe Seyfried (FRA) 4:2 (9, -3, -9, 11, 5, 8)
7. krog: vs Andreas Levenko (AVT) nedelja ob 10:00
8. krog: vs Alexandru Manole (ROM) nedelja ob 14:00

Zmage in porazi4:2
Trenutna uvrstitev1. mesto

Evropski mladinski Top-10
Rezultati
Live scoring
Prenosi v živo