Tom in Darko po uvrstitvi v polfinale zadovoljna, Urh pohvalil celotno odpravo

T.S., 17.11.2012
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Selektor mladinske reprezentance Jože Urh je po še enem uspešnem dnevu strnil svoje misli in videnja iz Bahrajna. Dejal je, da so Azijci izjemno močni, hkrati pa opozoril, da so igralci zdoma že več kot 20 dni. Svoje vtise po živce-parajoči četrtfinalni tekmi sta podala tudi Darko in Tom.

Na ITTF Junior Circuitu v Bahrajnu so naši kadeti v soboto ponovno poskrbeli za veselje. Tom Šfiligoj in Darko Jorgić sta se v konkurenci posameznikov po epskih obračunih uvrstila v polfinale in si tako že zagotovila odličje. O žlahtnosti bo odločal jutrišnji dan, ko se bosta sostanovalca v hotelskih sobah pomerila proti igralcema iz Azije.

Urh po napornem dnevu zadovoljen z nastopi svojih varovancev

Po novem uspešnem dnevu je svoje vtise za naš portal strnil selektor mladinske reprezentance Jože Urh, ki se na tem položaju očitno dobro znajde. Čeprav je po tako kratkem času o napredku pod njegovim vodstvom težko govoriti, je dejstvo, da ima Urh v svojem poslu dober renome – podprt z rezultati, s svojim delovanjem pa vnemo in izkušnje odlično prenaša na mlajše generacije.

Svoje videnje o današnjem dnevu je selektor strnil tako: “Dan smo končali na najbolj možen razburljiv način. V kategoriji kadetov posamezno smo imeli zvečer v ognju še naše tri najboljše adute – Jorgića, Šfiligoja (ki se je odločil, da bo kljub poškodbi nadaljeval z igranjem) in Paulina. Nasprotniki naših treh v četrtfinalu so bili zelo neugodni. Jorgić Al Sanadija še ni premagal, Paulin je imel na nasprotni strani mize azijskega igralca, Šfiligoj pa igralca iz Saudske Arabije, ki mam je grenil življenje že v ekipnem delu. Paulin ni imel pravih možnosti in je izgubil gladko, sta pa za pravo dramo poskrbela Jorgić in Šfiligoj ki sta se uvrstila v polfinale z zmagama s 3:2 – oba na razliko v zadnjem nizu.

Naša najboljša kadeta ta hip brez drame nista zmogla. “Jorgić je celo zaostajal z 0:2 v nizih, vendar mu je uspel preobrat, posebej pa gre pohvaliti Toma, ki se zelo težko premika, vendar je tokrat s svojo pasivno igro, ki ni ravno njegova vrlina, uspel zmagati in dokazati predvsem sebi, da je tudi v tem elementu dober, če le to hoče in je skoncentriran,” je še dodal Urh, ki mu v sobotnih večernih urah zagotovo ni bilo dolgčas, saj je istočasno do tesne zmage pripeljal še svoja zadnja upa na Arabskem polotoku.

Tom s poškodovanim gležnjem.

Po tekmi sta izjavi podala tudi današnja heroja. Tom je bil po tekmi neizmerno vesel, saj je bil zaradi poškodbe gležnja primoran izpustiti ekipni del tekmovanja, zaradi situacije pa je moral povsem spremeniti način svoje igre. Po tekmi je povedal: “Zaradi poškodbe gležnja sem imel pred današnjim dnem še večjo motivacijo, da mi uspe. Bil sem bolj borben kot po navadi, bolečine pa so tekom današnjega dne postajale vedno hujše, vendar sem se odločil, da grem do konca in to se mi je kasneje tudi izplačalo. Po zmagi sem bil zelo vesel, ker mi je kljub poškodbi in hudim bolečinam tekmo uspelo pripeljati do konca. Čez turnir sem moral spremeniti svoj način igre in sem odigral zelo pasivno, ker se nisem mogel premikati. Na koncu sem iztisnil zadnje atome moči, nasmehnila pa se mi je tudi sreča. Z rezultatom sem izjemno zadovoljen, zato grem jutri v ring proti močnejšemu nasprotniku iz Hong Konga razbremenjen z rezultatom in bom bolj pazil na svoj gleženj.

Uvrstitve v polfinale se je močno razveselil tudi Darko, ki je obranil 3 žogice za zmago in dobil zadnje tri nize na tekmi: “Prva dva niza sem vedno povedel s 5:2 ali 6:2, nato pa je nasprotnik dobil 6 točk zapored in povedel z 2:0. Ob začetnem vodstvu v nizih sem si mislil, da bom z lahkoto zmagal, zato sem igral bolj sproščeno, to pa se mi je maščevalo. Po uvodnih dveh nizih se je nato nasprotniku malce zaustavilo, jaz pa sem začel igrati bolj pametno in bolje vračati servis. Po tem, ko je nasprotnik zapravil tri žogice za zmago, sem si končno tudi sam izboril match point in ga na srečo izkoristil. Jutri pričakujem dobro igro z moje strani. Nasprotnik iz Tajpeja je zelo močan, zato bo za zmago potrebno odigrati odlično tekmo.

Pohvale so letele tudi na račun preostalih naših igralcev: “Za Šmaljclja je bil usoden azijski igralec, vendar pa gredo Aljažu vse pohvale za pristop in borbenost, ki jo je pokazal v teh dneh. Azijski igralci so pač premočni. Hribar in Cvetko sta oba izgubila tesno s 3:2 proti igralcema iz Katarja. Oba sta izpustila svoje priložnosti. Cvetko je po zaostanku s 0:2 v nizih uspel priti na 2:2 in 8:4, Hribar pa je prav tako se povedel v odločilnem petem nizu, vendar pa svojih priložnosti nista znala izkoristiti.

Rezultati v konkurenci dvojic so bili pričakovano slabši: “V konkurenci mladincev so bili za naše igralce usodni azijski igralci za Jorgića in Šfiligoja za Paulina in Šmaljclja pa najboljša igralca iz Bahrajna. V dvojicah se je igralo samo v konkurenci mladincev. Nekih posebnih rezultatov nismo dosegli, smo pa pustili dvojico Jorgić – Šfiligoj počivati zaradi Tomove poškodbe.

Na koncu se je selektor še dotaknil urnika, ki je za naše fante res peklenski. Po pripravah na Otočcu je takoj sledila pot v Katar in kasneje Bahrajn, to pa se že pozna pri igralcih: “Treba je povedati, da je utrujenost med igralci že velika, saj smo zdoma že več kot 20 dni. Takšne odsotnosti večina med njimi ni vajena. To seveda ni izgovor, kajti to smo vedeli že prej, ko smo načrtovali to serijo tekmovanj in priprav, je pa to dejstvo, kateremu se ne moremo izogniti.

Foto: Andrej Vodušek na mops.velenje.si