Sobotni dan na Madžarskem preživeli le Jemec, Novel in Paulinova

T.S., 05.01.2013 comments 2
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Slovenska odprava mlajših kadetov, ki ta konec tedna nastopa na Madžarskem je danes ostala brez 9 orožij. V nedeljske boje za odličja so se uvrstili Lovro Jemec, Matija Novel in Lea Paulin.

Zgodaj zjutraj sta v ekipnem delu v četrtfinalu zaigrali Aleksandra Vovk in Pija Mihevc, ki pa sta bili proti favoriziranima Belorusinjama brez moči. Igralki iz Minska sta tekmo dobili s 3:0, ne glede na poraz pa sta Aleksandra in Pija lahko zadovoljni s končnim 5. – 8. mestom in lahko optimistično zreta v prihodnost, saj je to eden izmed njunih prvih nastopov na taki ravni tekmovanja.

Joola Mini Cadet Open

Mlajši kadeti – kvalifikacije
Mlajši kadeti – finalna skupina
Mlajše kadetinje – kvalifikacije
Mlajše kadetinje – finalna skupina
Najmlajši kadeti – kvalifikacije
Najmlajši kadeti – finalna skupina
Najmlajše kadetinje – kvalifikacije
Najmlajše kadetinje – finalna skupina

Spored drugega dne Joola Mini Cadet Open se je nadaljeval s kvalifikacijskimi boji v konkurencah posameeznikov.

Pri mlajših kadetih si je napredovanje med najboljših 32 zagotovil le Lovro Jemec, ki se bo jutri ob 9. uri zjutraj pomeril z Avstrijcem Maciejem Kolodziejczykom.

Naše mlajše kadetinje so bile mnogo bolj uspešne, saj so prav vse štiri (Aleksandra, Pija, Nuša Bolte in Katarina Stražar) uvrstile med najboljših 32, tam pa naletele na močnejše nasprotnice. Še najbolje se je upirala Aleksandra, ki je svoji nasprotnici Emi Labasovi premoč morala priznati po zelo tesnih štirih nizih.

V konkurenci najmlajših kadetov je vpoklic v reprezentanco dobro izkoristil Matija Novel, ki se je brez težav prebil iz skupine, nato pa v osmini finala povsem povozil Turka Emirhana Ciceka, kateremu je prepustil vsega 8 točk. V četrtfinalu se bo jutri v boju za kolajno pomeril z 2. nosilcem Kayom Stumperjem iz Nemčije.

Tako kot Matija se je v konkurenci najmlajših kadetinj izkazala tudi njegova klubska prijateljica in trening partnerica Lea Paulin, katero jutri zjutraj čaka četrtfinalni obračun z domačinko Kato Csikos.

Kot po navadi bo o nosilcih odličij odločala nedelja, našim mladim upom pa jutri želimo veliko poguma in športne sreče!

2 komentarja k članku “Sobotni dan na Madžarskem preživeli le Jemec, Novel in Paulinova”

  1. igidor pravi:

    Majhen popravek
    v boju za odličja so še trije igralci poleg dveh omenjenih še Jemec Lovro, saj jutri igra za med 8 najboljših.