Slovenija A zmagoslavno proti Katarcem v finalu ITTF turnirja v Bahrajnu!

T.S., 15.11.2012
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Bahrajnu danes potekajo boji za ekipne kolajne. V jutranjem sporedu sta si obe naši kadetski ekipi zagotovili nastop v polfinalu, kjer so Katarci ugnali našo B ekipo, A ekipa pa je po težki borbi premagala Saudovo Arabijo. V finalu je Slovenija A slavila proti Katarcem.

Danes so v Bahrajnu na turnirju serije ITTF Junior Circuit, ki ponuja tudi denarne nagrade za najboljše, na vrsti finalni boji v ekipnem delu tekmovanja. Slovenija A je v finalu ekipnega tekmovanja kadetov premagala ekipo Katarja in slavila na turnirju.

Slovenija A zmagala v finalu!

Darko Jorgić in Erik Paulin sta v finalu po epski borbi premagala ekipo Katarja in osvojila ekipno zmago na turnirju! V prvi tekmi je Erik dobro začel, povedel proti Jassimu Al-Sanadiju z 2:0, vendar je na kocu moral priznati premoč nasprotniku. Darko je bolj prepričljivo, s 3:1, odpravil Mohammeda Al-Sulaitija, nato pa sta naša fanta v igri dvojic, ki je tudi tokrat odločala, našla pravi recept in zmagala s 3:1. V četrti tekmi je Al-Sanaidi s 3:1 premagal Darka, tako da je breme zadnje, odločilne, tekme padlo na Erika. Erik je svojo nalogo izpeljal brez napake z odliko in po zelo tesni tekmi slavil proti Al-Sulaitiju s 3:1. Čestitamo!

Ekipa A po hudi borbi boljša od Saudove Arabije

Povezave
Stran turnirja
Darko Jorgić in Erik Paulin sta v polfinalu s precej težavami ugnala ekipo Saudove Arabije. Erik je prvo tekmo proti Bu Shulaybiju dobil z rezultatom 3:2, v drugi tekmi pa je bil Alkhadrawi s 3:1 bolji od Jorgića. Ponovno je dvoboj odločila tekma dvojic, kjer sta Darko in Erik ohranila trezno glavo in Arabca premagala z rezultatom 3:1. V četrti tekmi je Darko revanširal svoj poraz v prvi tekmi posameznikov in s 3:0 odpravil Bu Shulaybija ter tako svoji ekipi zagotovil nastop v finalu ekipnega kadetskega tekmovanja, kjer se bodo naši fantje udarili z ekipo Katarja. Finale bo na sporedu ob 15:30.

Katarci premočni za našo drugo ekipo

Slovenija B je bila proti reprezentanci Katarja v polfinalu ekipnega kadetskega tekmovanja povsem brez moči.V prvi tekmi je Tilen Cvetko z 0:3 izgubil proti Al-Sanadiju, s 3:1 pa sta svoja obračuna izgubila še Aljaž Šmaljcelj pri posameznikih ter Cvetko in Peter Hribar v tekmi dvojic.

Prva ekipa gladko, druga s težavami v polfinale

Prva ekipa na čelu z Darkom Jorgićem in Erikom Paulinom ter poškodovanim Tomom Šfiligojem je danes v jutranjem četrtfinalu gladko s 3:0 – ponovno brez izgubljenega niza – premagala Bahrajn C in se tako ekspresno uvrstila v polfinale, kjer jih je že čakala reprezentanca Saudove Arabije.

Naša druga ekipa, kateri je že včeraj težko delo napovedoval selektor Jože Urh, je imela z ekipo Bahrajn A v svojem četrtfinalnem obračunu precej več dela. Aljaž Šmaljcelj je v prvi tekmi gladko s 3:0 odpravil drugega bahrajnskega igralca, prvi bahrajnski igralec pa je nato s 3:1 ugnal Tilna Cvetka. V dvojicah sta nato moči združila Tilen in Peter Hribar ter to izjemno pomembno tekmo, ki mnogokrat odloči o končnem zmagovalcu, dobila tesno s 3:1. V četrti tekmi je še enkrat nastopil Aljaž in tudi tokrat je igralec iz Novega mesta upravičil zaupanje selektorja. Po zaostanku z 0:2 v nizih je ostal miren in prvo bahrajnsko orožje Rasheda Sanada ugnal z rezultatom 3:2 ter s tem ključno prispeval k zmagi naše B ekipe in njeni uvrstitvi v polfinale, kjer je fante čakal boj s katarsko reprezentanco, katero so dodobra spoznali na pripravah pretekli teden.

Rezultati ekipnega tekmovanja kadetov:

finale
Slovenija A – Katar 3:2

polfinale
Slovenija A – Saudova Arabija 3:1
Slovenija BKatar 0:3

četrtfinale
Slovenija A – Bahrajn C 3:0
Indija A – Saudova Arabija 0:3

Slovenija B – Bahrajn A 3:1
Bahrajn B – Katar 0:3