Slovenci uspešni na tradicionalnem hrvaškem dvojčku

T.S., 27.11.2012
Mednarodna prvenstva, Vse novice

November je v koledarju večine slovenskih klubov mednarodno obarvan, saj sta na sporedu že nekaj let zapovrstjo v kratkem razmiku memorialna turnirja v Varaždinu in Zagrebu. Tudi letos se lahko slovenski predstavniki pohvalijo s kopico odličnih uvrstitev.

Prvo mesto Pavčnikove in Paulinove ter trojno odličje Vovkove

Med 9. in 11. novembrom se je v Varaždinu odvil 8. Memorialni turnir “Mirko Abramovič” na katerem je nastopilo tudi veliko slovenskih namiznotenisačev. Kljub temu, da se je večina reprezentantov v tem času udeleževala raznih mednarodnih priprav in tekmovanj, pa se lahko naši nastopajoči pohvalijo kar s 14 odličji.

Rezultati Varaždina in Zagreba
8. Memorialni turnir “Mirko Abramovič”
20. Memorial Antun Tova Stipančić

Najbolje se je v posamezni konkurenci odrezala mlada Lea Paulin iz NTK Arrigoni, ki je v konkurenci najmlajših kadetinj osvojila 1. mesto. Na odru za zmagovalce se ji je pridružila še igralka iz NTK Križe Tjaša Novak.

Pri mladinkah je Zala Veronik iz NTK Fužinar osvojila drugo mesto, odličje za 3. mesto pa si je pri mlajših kadetinjah priborila še Aleksandra Vovk iz NTK Logatec.

V ekipnem delu tekmovanja so mladinci iz NTK Sobota osvojili 1. mesto, prav tako pa sta za NTK Fužinar 1. mesto osvojili dvojčici Veronik.

Odličja so v ekipni konkurenci odnesli še Gorenjska in NTK Arrigoni za 3. mesto v konkruenci mlajših kadetov, Kema I za 2. mesto v konkurenci kadetov, Partizan-Mengeš za 3. mesto pri najmlajših kadetinjah in 3. mesto pri mlajših kadetinjah, Gorenjska za 2. mesto pri mlajših kadetinjah, NTK Arrigoni za 3. mesto pri kadetinjah in NTK Križe za 3. mesto pri mladinkah.

Uspešno so naši igralci zaključili tudi nastope na jubilejnem 20. Memorialu Antuna Tove Stipančića.

Pri dekletih je 1. mesto v konkurenci kadetinj osvojila Tamara Pavčnik iz NTK Hrastnik, 3. mesto pa Gaja Paradiž iz NTK Muta. Uspeh iz Varaždina je z 2. mestom v konkurenci mlajših kadetinj dopolnila obetavna Aleksandra Vovk.

V konkurencah fantov se lahko z 2. mestom pri kadetih pohvali Jaka Strohsack iz PPK Rakek, kateremu je družbo na zmagovalnem odru delal Luka Norčič, ki je osvojil 3. mesto.

V konkurenci članov je 3. mesto osvojil tudi Grega Zafoštnik iz ŽNTK Zavarovalnica Maribor, ki je moral z 2:4 priznati premoč Filipu Zeljku.

Foto: Sandi Vovk