Romun Manole presenetljivo boljši od Jorgića

T.S., 27.01.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Finalni obračuni ITTF-ovega World Junior Circuit Finalsa v indijskem Indoreju se bodo jutri žal odvili brez Darka Jorgića, ki je moral danes v četrtfinalu priznati premoč razigranemu Romunu Alexandreju Manoleju.

Prvi nosilec turnirja Jorgić je dan začel z otročje lahko zmago nad Novozelandcem Rohanom Dhorrio4:0 (4, 5, 10, 5) in se tako kot zmagovalec predtekmovalne skupine A pomaknil na 1. pozicijo v finalnem delu. Ker ima pravico nastopa le 16 najboljših igralcev s svetovne mladinske serije, je finalni del rezerviran za prvouvrščena iz štirih skupin, se pravi za 8 posameznikov.

Darko je moral biti z žrebom na prvi pogled precej zadovoljen, saj je za nasportnika dobil Romuna Alexandruja Manoleja. Proti Romunu ima Darko pozitivno bilanco zmag in porazov in tudi v ta obračun je vstopil kot veliki favorit. Toda v Indiji se je danes bolje počutil Manole, ki je pripravil veliko presenečenje in prišel do svoje najlepše zmage v zadnjih dveh sezonah. Po hudi borbi je bil na koncu boljši s 4:2 (-6, 9, 9, 9, -8, 9).

V Sochiju čez teden dni prvo U-21 evropsko prvenstvo

Jorgića že kmalu čaka nov vrhunec sveže sezone 2017. Skupaj z Denijem Kožulom in Tamaro Pavčnik ter Andrejo Ojsteršek Urh kot trenerko, se bo odpravil v ruski Soči, kjer bo med 2. in 5. februarjem na sporedu premierno evropsko prvenstvo za igralce do 21 let.

V konkurenci 56 moških in 56 žensk bo imel Jorgić vlogo 4. nosilca. Pred njim se na lestvici nahajajo uveljavljena mlada imena evropskega in svetovnega namiznega tenisa Anton Kallberg (ŠVE), Tomislav Pucar (HRV) in Can Akkuzu (FRA). Pri ženskah vloga 1. nosilke pripada Nini Mittelham (NEM), za njo se po rangu nahajajo Adina Diaconu (ROM), Chantal Mantz (NEM) in Lea Rakovac (HRV).