Raul Calin na Otočcu s slovenskimi organizatorji usklajeval še zadnje podrobnosti pred Svetovnim kadetskim pokalom

Do začetka Svetovnega kadetskega pokala, ki bo letos potekal na Otočcu, je še natanko 2 meseca, toda priprave na ta velik dogodek so že v polnem teku. Danes se je na prizorišču dogodka mudil ITTF-ov strokovnjak za mednarodne dogodke in Olimpijske igre Raul Calin, ki bo sicer svoj obisk v Sloveniji zaključil jutri.

Otočec tudi uradno potrjen za organizacijo WCC-ja

Španski strokovnjak za organizacijo velikih namiznoteniških tekmovanj Raul Calin je včeraj v poznih večernih urah prispel v Slovenijo, kjer je danes na Otočcu potekal usklajevalni sestanek, katerega so se udeležili še direktorica tekmovanja Sajda SlatinšekDanijel ŠarlahPolona Čehovin SušinMatija KrncTomaž KraljPrimož PotočarAndraž Zupanc in Tim Šfiligoj.

Najprej je bil na vrsti ogled ŠRC Otočec, ki bo med 26. oktobrom in 3. novembrom gostil največje kadetsko tekmovanje na svetu World Cadet Challenge oz. WCC, na katerem bosta nastopili tudi ekipi naših fantov in deklet na čelu s srebrnimi junaki iz Ostrave. Izrisani so že prvi načrti postavitve dvorane, ki bodo v prihodnjih dneh še nekoliko spremenjeni, vsekakor pa gre pri organizaciji takega tekmovanja za mnogo večji zalogaj, kot si mnogi predstavljajo. Na vse tehnične podrobnosti je Raul nato opozoril v Viteški sobi na Gradu Otočec, za konec pa si je ogledal še Hotel Šport, kjer bodo v času tekmovanja prebivali tekmovalci.

Zadnja edicija WCC-ja je lani potekala v Guamu, kjer je dogodek z ogromnimi finančnimi injekcijami sofinancirala tamkajšnja vlada, Namiznoteniška zveza Slovenije pa se je za organizacijo letošnje izvedbe tega prestižnega tekmovanja odločila tik pred zdajci, potem ko so se zaradi finančnih težav dogodku odpovedali Turki. Calin je poudaril, da je Svetovni kadetski pokal izjemno velik projekt v katerega Mednarodna namiznoteniška federacija (ITTF) takoj za Svetovnim prvenstvom za člane vloži največ denarja.

Ekipa organizatorjev je že zavihala rokave.

Ekipa organizatorjev je že zavihala rokave.

Calin danes na Bizeljskem, jutri pa še v Postojnski jami

Poleg uradnega dela obiska, se bo Raul Calin danes pustil razvajati na Bizeljskem, kjer bo preizkušal mednarodne priznane penine Istenič, jutri pa ga bo po kosilu s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Janezom Kocijančičem, predsednikom NTZS mag. Marjanom Hribarjem, podpredsednikom NTZS Robertom Smodišem in direktorjem Term Krka Jožetom Berusom, čaka še obisk našega turističnega bisera Postojnske jame.

Načrti za izvedbo tekmovanja so naravnost fantastični in verjamemo, da se bo NTZS znova izkazala kot odlična gostiteljica. Za piko na ‘i’ pa boste potrebni tudi vi, zato že sedaj vljudno vabljeni, da si med jesenskimi počitnicami vzamete čas in se udeležite tega dogodka – ne bo vam žal.