Pred vrati MP Italije in člansko DP

Pred nami je zanimivih 5 dni, glavni akterji pa bodo mladi reprezentanti in člani. V Lignano potuje 18-članska odprava, najboljši slovenski člani pa se bodo v Cerknici udarili za članske naslove.

Naslova branita Žibrat in Tomazinijeva

V soboto in nedeljo bo PPK Rakek v Cerknici gostil 22. Državno prvenstvo za člane in članice. Pri članicah bo prva favoritinja za zmago branilka naslova Jana Tomazini, ki bo imela po vsej verjetnosti najtežje tekmice v Alex Galič, Manci Fajmut in Nini Zupančič. V dvorani bo tudi ena izmed najboljših igralk v zgodovini samostojne Slovenije Biljana Todorović, ki utegne na turnirju nastopiti, vendar pa v tem trenutku še ni prijavljena na tekmovanje.

V konkurenci članov bo tekmovanje zanimivo kot že dolgo ne, saj je krog favoritov za zmago izjemno širok. Po dominantnih predstavah lansko leto, je Jan Žibrat na 2. Top-u za člane nekoliko razočaral, toda v Cerknici bo zagotovo dal vse od sebe, da obrani lanski naslov, ki si ga je v Velenju priboril s finalno zmago nad Gregorjem Zafoštnikom, ki bo tudi letos lovil svojo priložnost.

Poleg omenjenih igralcev, bo med favoriti vselej odlični Mitja Horvat, ki je že okusil naslova članskega državnega prvaka, podobno nevaren pa bo tudi prvak izpred dveh let Bojan Ropoša. Morda pa je letos napočilo leto Uroša Slatinška, ki na članski naslov še čaka, sodeč po letošnjih rezultatih, pa ga bo v Cerknici izjemno težko zaustaviti.

Mladi reprezentanti jutri v Lignano

V Lignanu se jutri začenja MP Italije za mladince in kadete. Pod vodstvom selektorja za mladino Jožeta Urha, bo v Italiji nastopila kar 18-članska odprava.

Z boji jutri začenjajo mladinci in mladinke: Ludvik Peršolja, Tilen Novak, Deni Kožul, Tom Šfiligoj, Nina Zupančič, Urška Čokelj ter Zala in Nika Veronik.

Kadeti se bodo v ringe podali v petek, selektor Urh pa se je odločil, da bo spočil Darka Jorgića, sicer našega najbolje rangiranega mladega reprezentanta.

Slovenska zasedba v Lignanu.

Slovenska zasedba v Lignanu.