Pavčnikova med 16, Jorgić in Paulin med 32

T.S., 17.02.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Kadetski del naše reprezentance je danes končal z nastopi na MP Češke. Najbolje se je odrezala Tamara Pavčnik, ki se je prebila v osmino finala, nekoliko presenetljivo pa je zgodaj izpadel Darko Jorgić.

Pavčnikova do lepega uspeha

V finalni del posameznega temovanja so se iz naše kadetske vrste prebili le Darko Jogrić, Erik Paulin in Tamara Pavčnik. Najbolje je šlo danes Tamari, ki je v 1/16 finala s 3:1 premagala Brazilko Leticio Nakado in se uvrstila med najboljših 16. V osmini finala se je Tamara dobro borila, toda Angležinja azijskih korenin Ho Tin-Tin je bila premočna in je slavila s 3:0, čeprav je Tamara nize izgubila na 8., 9. in 12. točki.

Nekoliko presenetljivo je v 1/16 finala izpadel 7. kadet Evrope in 4. nosilec turnirja Darko Jorgić, od katerega je bil s 3:0 boljši Poljak Tomasz Kotowski, ki je bil v prvih dveh nizih prepričljivo boljši, nato pa je v Darko v 3. nizu povedel z 10:8, toda niza mu ni uspelo dobiti. Čeprav je njegov poraz glede na lestvico presenetljiv, pa se je potrebno zavedati, da na mednarodnih tekmovanjih slabih igralcev ni in prav vsi imajo kvalitetne udarce.

Med najboljših 32 se je uvrstil tudi Erik Paulin, ki je v predkrogu s 3:0 premagal Turka Yigenlerja, nato pa je bil zanj usoden Rus Artem Zimarin, ki je slavil z rezultatom 3:0.

Med 16 tudi obe naši najboljši dvojici

Dokaj uspešni sta bili tudi naši najboljši dvojici Jorgić/Paulin in Pavčnik/Paradiž. Fanta sta se med najboljših 16 uvrstila po zmagi nad hrvaško dvojico Hrelec/Petrović s 3:2, nato pa je morala z 1:3 priznati premoč Givoneju in Rigualtu iz Francije.

Dekleti sta najprej s 3:0 odpravili Poljakinji Slazak in Tokarczyk, nato pa sta po lastni neprepričljivosti in medli igri v ključnih trenutkih tesno z 1:3 priznali premoč Avstrijski dvojici Fuchs/Mischek.