Otočec že pripravljen na ITTF World Cadet Challenge

Dva dni pred uradnim pričetkom ITTF World Cadet Challenga na Otočcu je bila danes v Mestni hiši Novo mesto organizirana novinarska konferenca, katero je povezovala Sabina Gosenca.

Zbrano množico novinarjev in nekaterih namiznoteniških funkcionarjev so nagovorili župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, direktorica tekmovanja Sajda Slatinšek, podpredsednik tekmovanja Tomaž Kralj, ITTF-ov strokovnjak za velika tekmovanja Raul Calin in selektor naših mladih reprezentanc Jože Urh. Predsednik NTZS mag. Marjan Hribar je bil zaradi neodložljivih službenih obveznosti odsoten.

V uvodnem nagovoru je novomeški župan Muhič poudaril, da se Novo mesto opredeljuje kot športno mesto in je za samo mesto zelo pomembno, da gosti vrhunske športne dogodke, zraven pa omenil je tudi promocijsko vrednost takega dogodka.

Direktorica tekmovanja Sajda Slatinšek, ki ima z organizacijo polne roke dela že vse od avgusta že nestrpno pričakuje, da se dogodek začne: “Na NTZSstremimo k razvoju namiznega tenisa na več nivojih, eden izmed ciljev je organizacija mednarodnih tekmovanj, s čimer si povečujemo ugled na mednarodni in lokalni ravni. Organizacija dogodka, kjer bo prisotnih več kot 200 udeležencev iz 48 držav je zelo velik zalogaj, na srečo pa imamo zelo dobro pomoč s strani novomeške občine, razvojnega centra, ministrstva za turizem in zvestih sponzorjev, ki delo olajšujejo. Verjamem, da bomo s skupnimi moški uspeli izpeljati projekt in poleg športnih dosežkov opozorili tudi na lepote Novega mesta in Slovenije.”

Predsednik NTK Krka in eden izmed organizatorjev tega dogodka Tomaž Kralj je poudaril predvsem odlično delo svojega kluba in Namiznoteniškega trening centra Slovenije ter dejal, da od varovancev novomeškega kluba v prihodnosti pričakuje lepe uspehe.

Vedno nasmejani simpatični Španec Raul Calin, ki na ITTF-u skrbi za organizacijo večjih dogodkov (WCC, Olimpijske igre, …) se je uvodoma zahvalil vsem sodelujočim v tem projektu, nato nekoliko opisal same značilnosti tekmovanja, svoj govor pa zaključil z mislijo, da poleg vsega garanja, ki je potrebno za izpeljavo takega dogodka, Svetovni kadetski izziv predstavlja lepo priložnost za NTZS, da se izkaže kot odličen gostitelj.

Raul Calin verjame, da se bo NTZS izkazala kot dobra gostiteljica.

Raul Calin verjame, da se bo NTZS izkazala kot dobra gostiteljica.

Nazadnje je besedo dobil še Jože Urh, ki je dejal, da je to za eno izmed najboljših mladih generacij v zgodovini slovenskega namiznega tenisa, lepa priložnost, da se znova izkaže, saj verjame, da so dobro pripravljeni in bodo odigrali po svojih najboljših močeh.

Štiri ekipe na Otočcu sicer trenirajo že od ponedeljka (Slovenija, Afrika, Severna Amerika in Svetovni upi), ostali igralci pa se jim bodo pridružili danes in jutri, saj se v soboto že začenja prvi del World Cadet Challenga in sicer tridnevni trening kamp.