Nina Zupančič v četrtfinalu MP Italije!

T.S., 27.02.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

S kvalifikacijskimi boji mladincev in mladink se je danes zjutraj začelo Mednarodno prvenstvo Italije v Lignanu. Preboj v finalni del, ki se začenja danes popoldne, so si zagotovili Ludvik Peršolja, Tilen Novak, Deni Kožul in Nina Zupančič, naša najboljša mladinka pa se je prebila celo v jutrišnji četrtfinale.

Priljubljeno turistično mestece Lignano te dni gosti Mednarodno prvenstvo Italije v namiznem tenisu za kadete in mladince. S kvalifikacijskimi obračuni je danes že opravilo 8 slovenskih mladincev in mladink, preboj v finalni del pa so si zagotovili štirje.

MP Italije
Mladinci kvalifikacije
Mladinci finalni del
Mladinke kvalifikacije
Mladinke finalni del
Mladinci dvojice
Mladinke dvojice

Nina med 8 najboljših posameznic!

Prvi krog finalnega dela je bil usoden za vse naše mladince. Ludvik je izgubil proti Andreju SemenovuTilen je bil nemočen proti igralcu iz Hong Konga Lam Siu Hangu, za Denija pa je bil usoden Tajvanec Yang Heng-Wei.

Lam, ki je bil usoden za Novaka, je kasneje v 2. krogu finalnega dela izločil še 2. nosilca in domačega aduta Leonarda Muttija.

Izvrstno pa se je znova odrezala Nina Zupančič, ki si je po zmagi nad domačinko Cristiano Dumitrache4:0 v osmini finala zagotovila vozovnico za jutrišnji četrtfinale, kjer jo čaka favorizirana Hongkongčanka Lam Yee Lok.

V konkurenci dvojic naši tekmovalci niso poželi uspeha, vse rezultate pa si lahko pogledate na povezavah ob strani.

Polovičen uspeh v predtekmovanju

Nina Zupančič je z dvema zmagama in enim porazom v svoji predtekmovalni skupini po krogu osvojila 1. mesto, z istim izkupičkom zmag pa so si finalni del zagotovili tudi Ludvik Peršolja, Tilen Novak in Deni Kožul, ki so v svojih skupinah zasedli 2. mesto. Pri fantih sicer poleg domačina Leonarda Muttija glavno vlogo igrajo Azijski predstavniki.

Nina je v svoji skupini premagala domačinko Galiani in Slovakinjo Krisiakovo, proti 1. nosilki skupine iz Walesa Charlotte Carey pa je izgubila z rezultatom 2:3. Nina, Ceryjeva in Krisiakova so bile tako udeležene v krogu, kjer je zaradi razlike v nizih najkrajšo potegnila Valižanka.

Tom Šfiligoj, Zala in Nika Veronik ter Urška Čokelj se niso prebili skozi kvalifikacijsko sito.

Foto: http://www.ipttc.org