Na Turnirju 5 mest v Zagrebu zmaga za Toma Šfiligoja

T.S., 29.06.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Zagrebu je včeraj in danes potekalo tradicionalno poletno tekmovanje Turnir 5 mest, kjer se športniki med drugim merijo tudi v namiznem tenisu. Za našo ekipo je medaljo prispeval Tom Šfiligoj, ki je v konkurenci posameznikov osvojil 1. mesto.

Letošnja izvedba Turnirja 5 mest je včeraj in danes potekala v Zagrebu. Na turnirju se v večih športnih disciplinah merijo športniki iz 5 evropskih prestolnic: Ljubljane, Zagreba, Budimpešte, Dunaja in Bratislave. Letošnjo namiznoteniško ekipo Ljubljane so sestavljali Tom ŠfiligojČrt Grm UrbančičPia Grm Urbančič in Alja Benčina.

Edino kolajno za naše je osvojil Tom, ki je v konkurenci posameznikov osvojil 1. mesto, potem ko je v finalu s 3:2 ugnal slovaškega mladinskega reprezentanta Samuela Kaluznyja. Preostali trije naši igralci so v posameznem delu izpadli v kvalifikacijski skupini.

V ekipnem delu tekmovanja sta obe naši ekipi osvojili 4. mesto. Pri fantih je slavila ekipa Bratislave, pri dekletih pa domača ekipa iz Zagreba.

Na Otočcu začetek skupnih priprav pred EP

Danes so se pod vodstvom selektorja za mladino Jožeta Urha na Otočcu pričele skupne priprave naše mlade reprezentance, ki bo med 12. in 21. julijem nastopala na Evropskem prvenstvu za mladino v Ostravi.

Našo ekipo sestavljajo Ludvik Peršolja, Patrik Sukič, Tilen Novak, Deni Kožul, Tom Šfiligoj, Nina Zupančič, Zala Veronik, Nika Veronik, Urška Čokelj, Darko Jorgić, Erik Paulin, Aljaž Šmaljcelj, Tilen Cvetko, Gaja Paradiž, Nika Naglič, Ana Tofant in Aleksandra Vovk, v Ostravi pa bodo selektorju Urhu pomagali še Vesna Ojsteršek Drnovšek, Matej Petar in David Orešnik.

Pretekli teden je sicer mladinska reprezentanca trenirala v Novi Gorici, kjer je z našimi reprezentanti treniral tudi Bojan Tokić, kadeti so trenirali na Muti, Darko, Erik in Tilen pa se še vedno potijo v Heidelbergu, kjer so se pridružili pripravam nemške kadetske reprezentance in se bodo naši ekipi na Otočcu, kjer med drugim gostujejo tudi nekateri italijanski in nemški igralci, pridružili na začetku prihajajočega tedna.