Na 60. Zagipingu dve slovenski zmagi v ekipnem delu

T.S., 19.05.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Ta vikend je v zagrebški dvorani Dom sportova potekal 60. Zagiping, kjer je uspešno nastopala tudi kopica slovenskih igralcev. V ekipnem delu so naši igralci prišli do dveh zmag, nekaj kolajn pa je Slovenija dobila tudi v konkurenci posameznikov.

Med 17. in 19. majem se je v Zagrebu odvil jubilejni 60. Zagiping, ki je bil znova uspešen tudi za slovenske predstavnike.

Pokal za 1. mesto sta v ekipnem delu pri mladincih prejela Patrik Sukič in Deni Kožul, pri kadetih pa Tilen Cvetko in Peter Hribar, ki bosta prihodnje leto nosilca naše kadetske reprezentance. Ekipno finale v kadetski konkurenci je bilo povsem slovensko, saj sta Tilen in Peter v finalu s 3:1 ugnala Erika Paulina in Aljaža Šmaljclja.

V ekipnem delu sta pri mladincih 3. mesto osvojila tudi Tom Šfiligoj in Črt Grm UrbančičMatija Novel se je v paru z italijanskim namiznotenisačem veselil 2. mesta pri najmlajših kadetih, tri odličja pa so v ekipnem delu osvojila tudi dekleta. Dvojčici Zala in Nika Veronik sta bili pri mladinkah drugi, srebro sta pri mlajših kadetinjah osvojili tudi Aleksandra Vovk in Pija Mihevc. Pri najmlajših kadetinjah so bile tretje ‘Kobetičeve punce’ Tara, Gaja in Vita.

Dekleta.

Dekleta.

V posameznem delu so naši tekmovalci osvojili 7 odličij. Pri fantih so tretje mesto osvojili Tom Šfiligoj pri mladincih, Erik Paulin in Aljaž Šmaljcelj pri kadetih ter Aljaž Frelih pri mlajših kadetih, pri dekletih pa so bile druge Urška Čokelj pri mladinkah, Aleksandra Vovk pri mlajših kadetinjah in Lea Paulin pri najmlajših kadetinjah.

Pregled slovenskih odličij:

Posamezno tekmovanje

Mladinci: Tom Šfiligoj, 3. mesto
Kadeti: Erik Paulin in Aljaž Šmaljcelj, 3. mesto
Mlajši kadeti: Aljaž Frelih, 3. mesto

Mladinke: Urška Čokelj, 2. mesto
Mlajše kadetinje: Aleksandra Vovk, 2. mesto
Najmlajše kadetinje: Lea Paulin, 2. mesto

Ekipno tekmovanje

Mladinci: Kema/Logatec (Patrik Sukič in Deni Kožul), 1 mesto
NTK Olimpija (Tom Šfiligoj in Črt Grm Urbančič), 3. mesto
NTK Sobota (Mario Kolbl in Iztok Dolamič), 3. mesto

Kadeti: Muta/Krka (Tilen Cvetko in Peter Hribar), 1. mesto
Krka/Arrigoni (Aljaž Šmaljcelj in Erik Paulin), 2. mesto

Najmlajši kadeti: NTK Arrigoni/Lombardia (Matija Novel), 2. mesto

Mladinke: NTK Fužinar (Zala in Nika Veronik), 2. mesto
Mlajše kadetinje: NTK Logatec (Pija Mihevc in Aleksandra Vovk), 2. mesto
Najmlajše kadetinje: NTS Mengeš (Vita, Tara in Gaja Kobetič), 3. mesto