MSP: Pavčnikova preko Nigerijke do finalnega dela, Jorgić formo pilil v trening dvorani

T.S., 04.12.2016
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Peti dan namiznoteniškega mladinskega svetovnega prvenstva v Cape Townu so bili na sporedu izključno kvalifikacijski obračuni v konkurencah posameznikov. Tamara Pavčnik je svoje delo opravila polovično uspešno, kar je bilo dovolj za preboj v finalni del.

Proti Francozinji glava ni bila na pravem mestu

Andreja Ojsteršek Urh, dolgoletna trenerka Pavčnikove in tudi Darka Jorgića, lahko tudi pod drugi dan slovenskih nastopov posadi kljukico. Čeprav s prvo tekmo svoje varovanke proti sicer favorizirani Francozinji Oceane Guisnel ni bila najbolj zadovoljna, je Tamara svojo nalogo opravila zvečer, ko je z rezultatom 4:0 (4, 3, 6, 5) ugnala Nigerijko Agnes Onojo in si s tem priigrala mesto med 64 najboljšimi mladinkami sveta.

Popoldanska tekma proti Francozinji je bila po besedah Ojsteršek Urhove izgubljena v glavi: “Tako kot že mnogokrat, je tudi danes Tamata plačala davek premajhne samozavesti. V prvih treh nizih je odigrala preveč s strahom. Drugače si šestih zgrešenih servisov ne znam predstavljati.” Napadalna Francozinja, ki ima sicer izredno kvalitetno žogo iz t.i. pol-distance, je nato prevzela vajeti in tekmo varno pripeljala v svoj prid s 4:1 (8, -8, 7, 6, 5). “Proti Nigerijki ni kaj za dejati. Tamara je bila tehnično in taktično močnejša igralka. Upam, da bo jutri pokazala drug obraz in odigrala brez strahu,” še dodaja vodja slovenske odprave.

Žreb finalnega dela je Pavčnikovi namenil igralko iz Južne Koreje Kim Jiho, ki je leta 2013 igrala na ITTF World Cadet Challengu na Otočcu.

Jorgić se počuti odlično, jutri priložnost za maščevanje

Darko Jorgić, prvi mladinec Evrope in četrti nosilec turnirja posameznikov, je imel danes prost dan, saj je že uvrščen v finalni del in je čakal na svojega prvega nasprotnika med posamezniki, potem ko je včeraj skupaj s Srbkinjo Izabelo Lupulesku dobil dve tekmi mešanih dvojic in ga jutri čaka osmina finala proti romunski navezi Pletea/Diaconu.

Žreb posameznikov je namenil, da se bo Darko jutri ob 10:45 po našem času pomeril proti Italijanu Matteu Muttiju. Mlajši izmed bratov Mutti je letos na mladinskem EP v ekipnem delu presenetil Jorgića, tako da bo imel naš igralec izvrstno priložnost za maščevanje na največjem mladinskem odru.

Prosti dan je Jorgić izkoristil za trening z Belorusom Aliaksandrom Khaninom in bežen pogled na tekmece v dvorani s katerimi bo v prihajajočih dneh bil bitko za kolajne. Ob tem naš mladi as ne čuti večjega pritiska in se veseli priložnosti: “Lahko rečem samo, da si želim, da bom na tekmah igral tako kot danes na treningu. Dvorana mi ustreza, tako da s tem nimam težav. Danes sem si ogledal nekaj bojev v skupini. Konkurenca je res huda, tako da bom moral od prve tekme naprej igrati s polno močjo, to pa je tudi vse, kar lahko od sebe pričakujem.

Jutri bo v zgodnje popoldanskih urah po našem času na sporedu 1. krog tekmovanja posameznikov, kjer bosta igrala tako Darko kot Tamara, ob 18h po našem času pa bo na sporedu že omenjeni evropski derbi mešanih dvojic z Jorgićem v glavni vlogi.