MP Španije: Vovkova prvi dan zabeležila 4 zmage

T.S., 17.05.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V idiličnem španskem mestecu Platja d’Aro se je danes pričel ITTF Junior Circuit na katerem nastopata tudi naši Aleksandra Vovk in Gaja Mavri. Prvi dan tekmovanja sta obe naši reprezentantki presegli pričakovanja in prišli do nekaj lepih zmag.

Aleksandra Vovk je še enkrat več dokazala, da se razvija v izvrstno namiznoteniško igralko. V skupinskem delu je tekmovanje pričela kot 2. nosilka skupine, a brez večjih težav osvojila 1. mesto. V prvi tekmi je s 3:1 ugnala neugodno igralko iz Irana Heliyo Asghari, nato pa je bila suvereno s 3:0 (7, 8, 10) boljša od nosilke skupine Madžarke Orsolye Feher. V zadnji tekmi predtekmovanja je bila s 3:1 boljša od domačinke Garcie in se tako brez težav uvrstila v finalni del.

V svoji predtekmovalni skupini se je lepo izkazala tudi Gaja Mavri, ki je najprej tesno izgubila proti odlični Srbkinji Tijani Jokić z 10:12 v petem nizu, potem ko je zapravila vodstvo z 10:6, nato pa s 3:1 premagala Francozinjo Iso Cok ter se tudi prebila v finalni del. Tam je v popoldanskem sporedu morala priznati premoč Portugalki Raquel Martins 1:4 (-7, -5, 6, -2, -5).

Vovkova je imela v 1/32 finala težko nalogo proti Rusinji Arini Slautini in je na koncu izgubila z 1:4. V igri parov je bila Aleksandra danes skupaj s Hrvatico Andreo Pavlović že v ringu in v 1. krogu s 3:0 (3, 12, 11) premagala domačinki Enriquez in Niguez. Jutri v osmini finala bo že precej bolj vroče, saj bosta nasproti stali Rusinji Abraamian in Zironova.

Mavrijeva je v konkurenci dvojic nastopila skupaj z Američanko Hsieh in izgubila dvoboj 1. kroga proti Francozinjama Lutz in Pavade.