MP Španije: Aleksandra Vovk v ekipnem delu obstala v četrtfinalu

T.S., 20.05.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Aleksandra Vovk in Gaja Mavri sta z nastopi v ekipnem delu tekmovanja zaključili MP Španije v sklopu ITTF World Junior Circuita. Gorenjka je na koncu osvojila 5. – 6. mesto.

Aleksandra je v ekipnem delu igrala skupaj s Hrvatico Andreo Pavlović in Srbkinjo Tijano Jokić. Izredno močna ekipa s področja bivše Jugoslavije je v predtekmovanju zabeležila dve zmagi proti Portugalski in Kanadi ter se uvrstila v finalni del.

Četrtfinalni obračun proti favoriziranim Japonkam je Vovkova odigrala vrhunsko in kljub bolečinam v rami dobila svoj obračun proti Satsuki Odo, ki je trenutno 8. kadetinja sveta in je v posamičnem tekmovanju osvojila 3. – 4. mesto (med posameznicami so na odru za zmagovalke stale štiri Japonke). Aleksandra je do sploh prve zmage nad japonsko igralko v karieri prišla z rezultatom 3:2 (11, -3, 9, -8, 5). To žal ni bilo dovolj za presenečenje, saj sta Andrea in Tijana ostali praznih rok.

Aleksandra je turnir zaključila z izkupičkom zmag in porazov 6:2, kar je na tako močnem tunirju vsekakor lep pokazatelj napredka v zadnji sezoni.

Gaja Mavri je v ekipnem delu združila moči s Čehinjo Nikitro Petrovovo in Nemko Franzisko Schreiner. Mešana ekipa je zabeležila eno zmago, a ostala brez napredovanja zaradi poraza z Rusijo.