MP Slovaške: Slovenska fanta do ekipne kolajne, Vovkova med 8 dvojic in 16 posameznic

T.S., 05.06.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Senecu se je v nedeljo, 4. junija, zaključilo Mladinsko prvenstvo Slovaške v sklopu ITTF Junior Circuita. Na njem so nastopili Peter Hribar, Luka Norčič in Aleksandra Vovk. Ekipno sta fanta osvojila bron, med posamezniki in dvojicami pa se je najbolj izkazala slednja.

Vovkova je turnir posameznic začela vrhunsko in v predtekmovalni skupini 14 zasedla 1. mesto, potem ko je s 3:2 premagala nosilko skupine Katarzyno Wegerzyn s Poljske. V finalnem delu se je v 1/16 finala pomerila z Ukrajinko Anastazijo Dimitrenko in slavila s 4:2 (-10, 9, 4, 8, -7, 9). V osmini finala jo je nato zaustavila njena partnerica v igri dvojic, Hrvatica Andrea Pavlović, ki je bila boljša s 4:1 (3, -9, 10, 6, 8).

Aleksandra je skupaj z Andreo v dvojicah šla še korak dlje in se uvrstila v četrtfinale, kjer sta morali Slovenka in Hrvatica priznati premoč poljski navezi Julia Slazak in Agata Zakrzewska. Poljakinji sta slavili prepričljivo s 3:0 (6, 3, 8).

Pri fantih se je v finalni del uspelo prebiti le Hribarju, ki je že v skupini sicer izgubil proti domačinu Stefanu Peku, nato pa v 1/16 finala finalnega dela še proti Čehu Vlastimilu Bubenu1:4 (10, -8, -4, -6, -3). V konkurenci dvojic sta se Hribar in Norčič uvrstila v osmino finala, kjer sta nato izgubila proti Madžarova Oliverju Bothu in Andrasu Csabi.

V ekipnem delu Aleksandri ni uspel preboj v finalni del, velja pa izpostaviti lepo zmago Hribarja nad Tiborjem Spanikom, ki se je med posamezniki kasneje uvrstil celo v polfinale. Do te je prišlo v kvalifikacijah. Peter, Luka in Srb Nikola Grujić so se uspeli prebiti v finalni del, kjer so nato v četrtfinalu s pomočjo dveh točk Hribarja in ene Norčiča premagali Norveško3:1 in si priigrali odličje. V polfinalu so bili Nemci boljši s 3:0.