MP Italije: Mladinci in mladinke ostali brez kolajne, bron za mlado Tokićevo

T.S., 12.03.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Ta konec tedna je prelepo italijansko letoviško mestece Lignano gostilo novo izvedbo MP Italije v sklopu sezone turnirjev ITTF Premium Junior Circuit. Številčna slovenska zasedba je tokrat ostala brez vidnejših rezultatov, je pa zadnji dan prvenstva mlada Sara Tokić v kategoriji mladih upov osvojil 3. – 4. mesto.

Nečakinja slavnega Bojana Tokića je letos že opozorila nase z zmago na odprtem turnirju RS za mlajše kadetinje, tokrat pa se je izkazala tudi na mednarodni sceni in potrdila, da vsaj na začetku svoje športne poti, stopa po stopinjah svojega strica.

Najbližje odličju so bili sicer naši reprezentanti v ekipni konkurenci, kjer so mladinci (Peter Hribar, Tilen Cvetko in Luka Norčič) in mladinke (Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar) obstali v četrtfinalu. Omeniti velja, da so bile naše mladinke le točko oddaljene od polfinala in posledično odličja. Že v predtekmovanju so navdušile z zmago nad 5. nosilkami Čehinjami, v odločilnem obračunu četrtfinalne tekme proti Madžarski pa je Aleksandra Vovk zapravila zaključne žogice za zmago in proti Hartbrichovi nesrečno izgubila z 12:14 v petem nizu.

V posamični fazi tekmovanja so se med 32 najboljših uvrstili Cvetko, Tofantova in Vovkova, v konkurenci dvojic pa sta šli dvojici Hribar/Cvetko in Tofant/Vovk še korak dlje in nastope končali v osmini finala.

Pri kadetih velja izpostaviti Leo Paulin, ki je med posameznicami osvojila končno 9. – 16. mesto in uspeh ponovila v konkurenci dvojic skupaj s Francozinjo Lucie Mobarek. Med 16 najboljših se je pri fantih skupaj s Švicarjem Maurom Scharrerjem nekoliko prenesetljivo uvrstil tudi Mitja Omerzel.

Vsi rezultati tekmovanja …