MP Hrvaške: Tri naše dvojice v četrtfinalu, posamezniki jutri nadaljujejo z osmino finala

T.S., 11.09.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Danes se je z boji v posamičnih konkurencah mladincev in mladink začelo Hrvaško prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in kadete. Na turnirju, ki sodi v serijo ITTF Global Junior Circuit, bodo vse oči domače javnosti usmerjene v zlato generacijo mladincev. Naši so se prvi dan tekmovanja dobro odrezali.

V prihodnjih dneh se bo 152 igralk in igralcev iz 14 držav merilo na Mednarodnem prvenstvu Hrvaške za mladince in mladinke. Tekmovanje poteka v sodobni Areni Varaždin, ki sprejme 5.000 gledalcev in je bila zgrajena za namene svetovnega prvenstva v rokometu leta 2009. Danes zgodaj dopoldne se je pričelo tekmovanje v konkurenci mladincev posamezno, sledila so dekleta. Našo mladinsko reprezentanco tokrat sestavljajo Patrik SukičDeni KožulTom ŠfligojZala VeronikNika Veronik in Urška Čokelj, v petek pa se jim bodo pridružili še kadeti in kadetinje.

Kar štirje naši mladinci med najboljših 16

Kvalifikacijski del tekmovanja pri posameznikih so prav vsi naši mladinci opravili z odliko in se prebili v finalni žreb. Še najbolj sta se izkazala Deni in Zala, ki sta v svoji predtekmovalni skupini po zmagi nad nosilcem končala na 1. mestu in se poleg Nike že neposredno uvrstila med najboljših 16. Tam se jima je zvečer po zmagi nad Samuelom Kaluznym z rezultatom 4:3 pridružil še PatrikTom in Urška pa sta izgubila svoja dvoboja 1/16 finala.

Niki Veronik so se v osmini finala posamični konkurenci pridružili še sestra dvojčica Zala in Patrik Sukič ter Deni Kožul.

Niki Veronik so se v osmini finala posamični konkurenci pridružili še sestra dvojčica Zala in Patrik Sukič ter Deni Kožul.

Dvojice jutri v četrtfinalne boje

Naši so bili uspešni tudi v konkurenci dvojic. Šfiligoj in Kožul sta za uvrstitev v četrtfinale ugnala italijansko navezo Marcato/Piccolin, preboj med 8 najboljših pa je uspel tudi Sukiču, ki je v Varaždinu združil moči z Norvežanom Jorgenom Johansnom.

Četrtfinalno mesto sta si zagotovili tudi dvojčici Veronik, ki bosta koljano jutri lovili proti madžarski navezi Imre/Nagypal.

Zlata generacija lovi domačo zmago

Najbolj motivirani bodo zagotovo domači mladinci in mladinke, ki pod vodstvom Nevena Karkovića v zadnjih letih krojijo sam evropski vrh, v Varaždinu pa bodo skušali pred domačimi gledalci novo sezono začeti z odmevnim rezultatom. Zlato mladinsko generacijo tvorijo Tomislav Pucar in Filip Zeljko pri mladincih ter Lea Rakovac in Mateja Jeger pri mladinkah. Pucar, ki je na 56. MEP v Ostravi osvojil srebro v konkurenci posameznikov, si je pretekli vikend z zmago na odprtem turnirju Hrvaške zagotovil tudi mesto v ekipi, ki bo oktobra potovala na člansko evropsko prvenstvo v Schwechatu.

MP Hrvaške
Uradna stran prvenstva

Mladinci – finalni del
Mladinke – finalni del

Mladinci – predtekmovanje
Mladinke – predtekmovanje

Mladinci – dvojice
Mladinke – dvojice