MP Češke: Naša dvojica za las ob uvrstitev v četrtfinale

T.S., 13.02.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Drugi dan ITTF Premium Junior Circuita na Češkem sta za Slovenijo nastopala le Patrik Sukič in Deni Kožul, ki sta včeraj v tekmovanju dvojic presenetila 6. nosilca iz Rusije Chernova in Ismailova. Danes jima sreča ni bila naklonjena.

Tako blizu, a še vedno tako daleč …

V osmini finala sta se naša fanta pomerila z Izraelskim parom Aviv Ben-Ari – Mathan Simon, ki je vsaj na papirju predstavljal premostljivo oviro v boju za presenetljiv preboj med najboljših 8 dvojic na izjemno obiskanem turnirju. Patrik in Deni sta v dvoboj zakorakala odločno in pogumno ter se vseh pet nizov pošteno upirala Izraelcema, vseeno pa je za zadnji korak zmanjkalo nekaj športne sreče (9:11, 12:10, 12:10, 8:11, 9:11).

Jutri se bodo mladincem na Češkem pridružili še kadeti v postavi Tilen CvetkoPeter HribarNika Naglič in Aleksandra Vovk, petkov spored na tovrstnih tekmovanjih pa je tako kot smo v zadnjih sezonah že navajeni, namenjen ekipnim obračunom.

Junakinji z Otočca znova blestita

Športna dvorana v Hodoninu bo danes okronala prvake pri posameznikih in posameznicah ter v konkurenci dvojic pri mladincih in mladinkah. Pri fantih je preboj v četrtfinale uspel trem Japoncem, pri dekletih pa velja omeniti lep uspeh dveh udeleženk lanskega ITTF World Cadet Challenga na Otočcu. Komaj 13-letna Adriana Diaz iz Portorika, kateri na športni poti izdatno pomaga ITTF-ov program za mlade talente, je ugnala 1. nosilko turnirja Japonko Riro Ishikawo in se uvrstila v četrtfinale. Preboj med najboljših 8 je uspel tudi izjemni Romunki Adini Diaconu, ki je na lanskoletnem julijskem evropskem prvenstvu za mladino na Moravskem skupaj z našim Darkom Jorgićem osvojila bron v konkurenci kadetskih mešanih dvojic.

Adriana Diaz je lani novembra na Otočcu v ekipnem delu Svetovnega kadetskega izziva premagala eventuelno 3-kratno zmagovalko turnrija Kitajko Li Yiran.

Adriana Diaz je lani novembra na Otočcu v ekipnem delu Svetovnega kadetskega izziva premagala eventuelno 3-kratno zmagovalko turnrija Kitajko Li Yiran.

Selektor Urh zadovoljen z našo odpravo

S Češke se nam je oglasil tudi selektor za mladino Jože Urh, ki je za našo spletno stran podal oceno nastopov naše mladinske odprave: “Fantje so prvi dan odigrali dobro, sem zadovoljen.Tudi Jorgić, pa čeprav je izgubil s Švicarjem. Odigral je eno boljših partij v zadnjem času, treba pa je priznati, da je Švicar bil res enkraten, pa čeprav čudno drži lopar. Dekleta so naredila svoje. Škoda ker Zala, ki je danes končno začela igrati, ni izkoristila priložnosti proti Gusevi. Čokljeva je izgubila ‘na čas’ proti Japonki, Tamara pa že prej v skupini v odločilni tekmi na razliko. Omenil bi zares lepo zmago dvojice Sukič/Kožul nad Rusema, Darko pa je s Khaninom takoj naletel na odlične Francoze, ki pa nimajo mednarodnih točk.

Za vse tiste, ki še niste videli igre Švicarja Elia Schmida, vam priporočamo ogled njegove tekme proti trenutno 2. mladincu Evrope Nemcu Killianu Ortu s preteklega evropskega prvenstva za mladino. Schmid je res posebne vrste igralec, saj sploh ne uporablja backhand strani …

Posnetek tekme Elia Schmid (ŠVI) – Killian Ort (NEM) (laola1.tv)

MP Češke 2014
Uradna stran prvenstva
Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci dvojice
Mladinke dvojice