MP Češke: Ana Tofant in Lea Paulin najdlje od naših

T.S., 12.02.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Te dni je v češkem Hodoninu potekal ITTF Junior Circuit Czech Open, na katerem smo v preteklih letih predvsem po zaslugi Darka Jorgića poročali o večih odličjih. Tokrat naši igralci niso posegli tako visoko, so pa v večji meri opravičili pričakovanja.

V ekipnem delu so se daleč najbolj izkazale mladinke Ana TofantAleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki so v predtekmovanju pripravile presenečenje in premagale 5. nosilke s Poljske. Lep sklap jim je prinesel mesto v četrtfinalu, kjer so morale naposled z 0:3 priznati premoč reprezentanci Rusije, ki je turnir končala na 2. mestu.

Med posamezniki se je v konkurenci do 18 let najdlje prebila Tofantova, ki je prišla med 32 najboljših, tam pa z 2:4 izgubila proti Srbkinji Sabini Surjan. Tilen CvetkoPeter Hribar, Aleksandra, Katarina in Gaja Mavri so se prebili skozi sito kvalifikacij, a obstali v 1. krogu (33. – 64. mesto). Tofantova in Vovkova sta zabeležili tudi uvrstitev v osmino finala dvojic, kjer sta morala priznati premoč Srbkinjama Surjan in Izabeli Lupulesku. Cvetko in Hribar sta osvojila 17. – 32. mesto.

Dobro je med kadetinjami nastopila tudi Lea Paulin, ki je med posameznicami in v konkurenci dvojic zasedla končno 9. – 16. mesto. Obakrat je morala priznati premoč Azijkam. Med posameznicami Korejki Byun Seoyoung, v igri parov pa Byunovi in Jung DabinŽiga Kristijan Žigon in Aljaž Godec sta bila med dvojicami uvrščena med najboljših 32. Med posamezniki jima preboj v finalni del ni uspel.