MP Češka: Mladinci zelo blizu skalpa nad favoriziranimi Rusi

T.S., 15.02.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Včeraj so v Hodoninu svoje nastope na ITTF Premium Junior Circuit turnirju zaključili mladinci in mladinke, kadeti in kadetinje pa so svoj turnir začeli. Mladinska ekipa fantov je bila v večernem dvoboju zelo blizu velike zmage.

Rusi po preobratu v četrtfinale

Odlično formo na MP Češke so mladinci v postavi Darko JorgićDeni Kožul in Patrik Sukič kronali včeraj v ekipnem delu tekmovanja, ko so v svoji predtekmovalni skupini najprej s 3:0 premagali ekipi Anglije in Španija/Peru. Izpostaviti velja zmago Jorgića nad Helshanom Weerasinghejem proti Otočanom in zmago Kožula nad Miguelom Vilchezom v drugi tekmi. O preboju v četrtfinale iz skupine C je odločal večerni obračun naših fantov proti izjemno močni ekipi Rusija A.

Obračun se je začel sanjsko, saj je Jorgić najprej s 3:0 premagal lovca Maxima Chaplygina, nato pa je Kožul s 3:1 presenetil še Konstantina Chernova. V tretji tekmi je Sadi Ismailov proti Sukiču Ruse vrnil med žive in postavil temelje za preobrat Rusov. V povratnih obračunih je Chaplygin nadigral Kožula, Chernov pa je v 5. tekmi žal našel svojo ‘A-igro’ in s 3:0 premagal Jorgića ter svojo ekipo popeljal med najboljših 8.

Ostale naše ekipe brez večjih možnosti

Mladinke so v svoji predtekmovalni skupini zasedle 2. mesto, potem ko so bile tudi za njih usodne Rusinje, Tilen Cvetko in Peter Hribar sta bila po porazu z Rusijo B prav tako druga v skupini, Aleksandra Vovk in Katrina Sterchi pa sta zasedli 3. mesto.

Tekmovanje na Češkem se danes nadaljuje z boji v konkurencah posamezno in dvojice pri kadetih in kadetinjah.

Rezultati ekipnega tekmovanja:
(za podrobno poročilo tekme kliknite na rezultat)

mladinci
Slovenija – Anglija 3:0
Slovenija – Španija/Peru 3:0
Slovenija – Rusija A 2:3

mladinke
Slovenija – Brazilija/Madžarska 3:2
Slovenija – Rusija 0:3

kadeti
Slovenija – Belgija 3:2
Slovenija – Češka C 3:0
Slovenija – Rusija B 1:3

kadetinje
Slovenija – Srbija B 1:3
Slovenija – Francija A 0:3
Slovenija – Romunija B 3:0