Mladinci na MP Madžarske obstali med 32 najboljših

T.S., 03.11.2016
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Szombathelyju na Madžarskem te dni poteka t.i. ITTF Premium Junior Circuit – 2016 Hungarian Junior & Cadet Open, kjer v družbi 366 igralcev iz kar 48 držav najdemo tudi 10 Slovencev. Začetek turnirja je v znamenju mladincev, ki so se prva dva dneva borili v konkurencah posameznikov in dvojic. Prevladovali so Azijci.

V močni azijski in evropski konkurenci se je med posamezniki najbolje odrezal Peter Hribar, ki je v predtekmovalni skupini zasedel 1. mesto in se prepričljivo uvrstil v finalni del tekmovanja. Tam je v 2. krogu s 4:2 ugnal odličnega Slovaka Tiborja Spanika, nato pa je v 1/16 finala moral priznati premoč Japoncu Koyu KanamitsujuTilen Cvetko je tekmovanje končal med 64 najboljšimi, ugstavil ga je Moldavec Andrei Putuntica po sedmih nizih. V tekmovanju dvojic sta bila soigralca pri NTK Krka neuspešna v 2. krogu.

Preboj v finalni del je pri dekletih uspel trem igralkam: Ani TofantAleksandri Vovk in Katarini Stražar. Vse so osvojile 33. – 64. mesto, pri čemer velja izpostaviti odlično tekmo Vovkove proti 3. mladini Evrope Andreei Dragoman. Romunka je za zmago potrebovala vseh sedem nizov. Tofantova je z 2:4 klonila proti Korejki Dani Jung, Stražarjeva pa je proti Japonki Yuko Kato zmogla en niz. Pri dvojicah sta se Ana in Aleksandra uvrstili med 32 najboljših.

Jutri pričenjajo še kadeti. Slovenijo bodo zastopali Žiga Kristijan ŽigonMatija NovelLea Paulin in Ina Unger. V poplavi japonskih in korejskih igralcev, kaj drugega kot azijskih zmag ne gre pričakovati. Vse rezultate lahko spremljate na spletni strani ITTF.