Lepa predstava kadetskih A ekip v Lignanu

T.S., 01.03.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Lignanu so se v petek mladincem pridružili še kadeti, celoten dan pa so v čudovitem kompleksu potekali zgolj ekipni boji. Slovenska izbrana vrsta je imela v boju 6 ekip, preboj v finalni del pa je uspel le ekipi kadetov in kadetinj.

Mednarodno prvenstvo Italije, katero poteka v italijanskem počitnikarskem mestecu Lignanu, je za igralce, trenerje in spremljevalce zares prijazno. Prekrasna dvorana, ki nudi dovolj prostora za vse, hotel, ki se nahaja zgolj 30 metrov stran od dvorane in lepa plaža, so zgolj dodana vrednost zanimivim namiznoteniškim bojem, ki se te dni odvijajo v Italiji.

Danes so s tekmovanjem začeli tudi kadeti, celoten petkov spored pa je bil namenjen ekipnim bojem. Naši predstavniki so pod vodstvom selektorja Jožeta Urha nastopili v konkurenci mladincev, kadetov in kadetinj, skupaj pa je Slovenijo zastopalo 6 ekip.

Najbolj uspešni sta bili ekipi Slovenija A pri kadetih in kadetinjah, saj sta se kot edini od naših uvrstili v finalni del tekmovanja. Pri kadetih zaradi prenatrpanega urnika manjka naš najboljši Darko Jorgić, toda Erik Paulin in Aljaž Šmaljcelj sta več kot dostojno zastopala državni grb. Fanta sta se izkazala predvsem v skupinskem delu, kjer sta premagala Švedsko A. Prvi dve tekmi sta dobila Šveda, bolel je predvsem poraz Erika proti Vilmerju Georgssonu, saj je mladi Koprčan večino tekme vodil in držal vajeti igre v svojih rokah, povsem na koncu obračuna pa so trije zaporedni dotiki mreže rešili Šveda, ki je 5. niz dobil z rezultatom 11:9. Po porazu Aljaža z Viktorjem Gullbo, se je zdelo, da je obračun odločen, toda Erik in Aljaž se s tem nista strinjala. Najprej sta odlično odigrala tekmo dvojic in jo dobila z rezultatom 3:0, nato pa je svoj poraz uspešno revanširal Erik, ki je s 3:0 odpravil Gullbo. Ko se je zdelo, da bosta naša fanta za las prekratka, pa je zablestel Aljaž, ki je morda odigral celo najboljšo tekmo v življenju in s 3:1 premagal mladega in hitronogega švedskega levičarja ter tako Sloveniji A zagotovil 1. mesto v skupini.

V finalnem delu sta se nato Erik in Aljaž za preboj v četrtfinale pomerila z ekipo Nemčija B in tokrat klonila z 2:3, kljub vsemu pa sta več kot zadovoljila pričakovanja.

Naši najboljši kadetinji Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž sta v kvalifikacijski skupini z 0:3 izgubili proti prvim nosilkam turnirja ekipi Nemčija A in s 3:0 odpravili ekipo Italija B ter si tako zagotovili mesto v finalnem delu tekmovanja. V osmini finala sta se tako pomerili z ekipo Češka B, kjer pa jima je sreča obrnila hrbet. Končni rezultat 3:0 za Čehinji absolutno ne odraža realnega stanja, saj sta češki predstavnici vse tri tekme dobili z rezultatom 3:2.

Jutri se v Lignanu začenjajo posamezni boji in tekme dvojic v konkurenci kadetov in mlajših kadetov.