Lea Paulin v Budimpešti do bronastega odličja!

T.S., 06.01.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Kar 11-članska odprava naših najmlajših namiznoteniških upov se z Mednarodnega prvenstva Madžarske vrača z bronasto kolajno, ki jo je v konkurenci najmlajših kadetinj osvojila Lea Paulin!

Paulinovi za finale zmanjkalo nekaj sreče

Slovenski mladinski pogon je pod vodstvom Jožeta Urha na Madžarskem v Budimpešti na ‘Joola Mini Cadet Open’ prišel do novega lepega uspeha. Bronasto kolajno je v kategoriji najmlajših kadetinj osvojila Lea Paulin, ki se očitno dobro uči od starejšega brata Erika.

Lea je v četrtfinalu gladko s 3:0 (3,5,4) odpravila domačinko Kato Csikos, v polfinalu pa jo je po hudi borbi s 3:2 premagala končna zmagovalka turnirja Slovakinja Zuzana Pekova. Paulinova je povedla z 2:1 v nizih, nato pa je Pekova četrti in peti niz dobila na 9. oz. 7. točki.

Joola Mini Cadet Open

Mlajši kadeti – finalna skupina
Mlajši kadeti – tolažilna skupina
Najmlajši kadeti – finalna skupina
Najmlajše kadetinje – finalna skupina
Najmlajše kadetinje – tolažilna skupina

Novel med 8, Jemec med 32

Preostali naši orožji Lovro Jemec in Matija Novel sta danes svoj prvi obračun izgubila in tako zasedla 17. – 32. oz. 5. – 8. mesto.

Po izpadu v skupinskem delu tekmovanja sta svoje delo odlično opravila tudi Aljaž Frelih in Tjaša Novak, ki sta slavila v tolažilni skupini – Aljaž pri mlajših kadetih, Tjaša pa pri najmlajših kadetinjah.

Selektor Jože Urh bo svoje videnje o nastopu na Madžarskem in trenutni situaciji pri naših najmlajših igralcih za našo stran podal v prihodnjih dneh.