Kvalifikacije za MOI: Pucar razblinil Jorgićeve olimpijske sanje; priložnost bo Hrastničan čakal kot 1. rezerva

T.S., 11.02.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Hodoninu danes poteka še zadnji dan evropskih kontinentalnih kvalifikacij za 2. mladinske olimpijske igre. Zali Veronik je pot še drugič v dveh dneh prekrižala Vermaasova, Jorgić pa je imel tokrat srečo z žrebom in se uvrstil v finale razigravanja za mesto na MOI, žal pa je tam klonil proti 5. mladincu Evrope.

Pred jutrišnjim pričetkom ITTF Premium Junior Circuit turnirja Czech Open, kjer bo nastopalo 10 naših igralk in igralcev, se se danes v Hodoninu Canu Akkuzuju, Patryku Zatowki, Marii Malanini in Natalii Bajor pridružili še štirje potniki na 2. MOI.

Jorgić padel na zadnji oviri!

V neposrednem boju za uvrstitev v Nanjing se je Jorgić srečal z nosilcem srebrne kolajne z lanskega evropskega prvenstva za mladince in 5. mladincem Evrope, Hrvatom, Tomislavom Pucarjem. Jorgić je dobil prvi niz in imel v drugem nizu pri rezultatu 10:9 priložnost za lepo vodstvo, žal pa je priložnost ostala neizkoriščena in Hrvat je uspel prevzeti nadzor nad dvobojem v katerega je vkorakal precej nervozen, potem ko je že včeraj v odločilnem obračunu za mesto na MOI klonil proti Poljaku Zatowki. Na koncu je Pucar slavil precej gladko (4:11, 12:10, 11:7, 11:7, 11:2).

Kasneje se je Jorgić pomeril še z Nizozemcem Martinom Khatchanovom in slavil s 4:3 ter si tako zagotovil mesto 1. rezerve. Iskrene čestitke!

Zala Veronik je v jutranjih urah še drugič v dveh dneh izgubila proti Nizozemki Kim Vermaas, tokrat po petih nizih (11:3, 11:9, 7:11, 11:9, 11:7). Kljub porazu, se je 16-letna Korošica na turnirju izkazala predvsem z zmago nad Giorgio Piccolin in dobri predstavi proti 4. nosilki turnirja Charlotte Carey, ko je morala Valižanki v skupinskem delu tekmovanja premoč priznati po petih nizih.

Zadnjo priložnost za vozovnico do Nanjinga ima na Češkem je danes Darko Jorgić začel z lepim žrebom žreba. V 1. krogu je bil prost, nato pa ga je ob 12h čakal obračun proti Belgijcu Martinu Allegru, ki je v osmini finala odpihnil Darkovega ‘boogeyman-a’ Andreasa Levenka. Jorgić je lep žreb izkoristil na najlepši možen način in s 4:0 (8, 7, 9, 7) premagal Allegra.

Znani vsi potniki v Nanjing

Pri dekletih sta si danes mesto na 2. MOI zagotovili Nicole Trosman iz Izraela in Audrey Zarif iz Francije. Pri fantih si je to danes poleg Pucarja zagotovil tudi Diogo Chen.

3. dan kvalifikacij za mladinske olimpijske igre

3. krog kvalifikacij za uvrstitev na MOI:

Fantje

1. krog
Andreas Levenko (AVT) – Martin Allegro (BEL) 0:4 (-7, -3, -1, -8)

2. krog
Darko Jorgić – Martin Allgero (BEL) 4:0 (8, 7, 9, 7)
Tomislav Pucar (HRV) – Maxim Chaplygin (RUS) 4:2 (10, -9, 9, 7, -4, 6)

tekma za olimpijsko vstopnico
Darko Jorgić – Tomislav Pucar (HRV) 1:4 (4, -10, -7, -7, -2)

tekma za 1. rezervo
Darko Jorgić – Martin Khatchanov (NIZ) 4:3 (10, -8, 5, -9, 6, -10, 5)

Dekleta

1. krog
Zala Veronik – Kim Vermaas (NIZ) 1:4 (-3, -9, 7, -9, -7)