Kvalifikacije za MOI: Jorgić in Veronikova izgubila, danes bodo znani 4 potniki v Nanjing

T.S., 10.02.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Evropske kontinentalne kvalifikacije za avgustovske Mladinske olimpijske igre v Nanjingu bodo danes že dale prve štiri potnike na Kitajsko. V igri za vozovnico sta tudi Darko Jorgić in Zala Veronik.

Jutri nova priložnost za naša igralca

Želje selektorja za mladino Jožeta Urha so se včeraj uresničile. Darko in Zala sta zasedla 2. mesto v kvalifikacijski skupini in se uvrstila v 1. del razigravanja za dve olimpijski vozovnici. V žrebu najboljših 12 igralcev si bosta mesto na 2. MOI zagotovila finalista oz. finalistki.

Že v zgodnjih dopoldanskih urah se je na mizi številka 2 Zala Veronik pomerila s Kim Vermaas in ji morala priznati premoč z 0:4. V dveh nizih je bila blizu, vendar ni uspela ohraniti začetne prednosti in Nizozemka je to s pridom izkoristila. Zala kljub današnjemu porazu še ima možnost za uvrstitev na MOI in sicer bo jutri na sporedu novo razigravanje.

Po koncu 1/8 finala deklet, so v ring stopili tudi fantje. Darko Jorgić se je pomeril z izrazito neugodnim estonskim lovcem Aleksandrom Lusinom in po dobri borbi na koncu izgubil z 2:4. Tako kot Zala, bo imel tudi Darko jutri še eno priložnost za uvrstitev na 2. MOI.

Zala se bo znova udarila z Vermaasovo, Jorgić pa bo v 1. krogu prost, nakar ga čaka zmagovalec obračuna Levenko/Allegro.

Bajor in Malanina uspešni pri dekletih

Prva si je nastop na MOI zagotovila Poljakinja Natalia Bajor, ki je v polfinalu premagala Leo Rakovac, nato pa v boju za Nanjing še Nicole Trosman. Poljakinji je sledila še Rusinja Maria Malanina, ki je novembra igrala tudi na Svetovnem kadetskem izzivu na Otočcu. Pri fantih sta bila danes uspešna Can Akkuzu in Patryk Zatowka.

2. dan evropskih kvalifikacij za MOI

Razigravanje za 2 olimpijski mesti:

Fantje
1/8 finala
Darko Jorgić – Aleksandr Lusin (EST) 2:4

Dekleta
1/8 finala
Zala Veronik – Kim Vermaas (NIZ) 0:4 (-2, -10, -8, -9)