Kitajci na treningu izkusili slovensko moč

Drugi dan trening kampa na ITTF World Cadet Challengu je za nami in vse bližje je torek, ko se bodo začeli ekipni boji. Organizatorji še vedno čakajo tudi na potrditev prihoda predsednika ITTF-a Adhama Sharare.

64 igralk in igralcev na Otočcu že lovi formo pred začetkom tekmovalnega dela največjega svetovnega tekmovanja za kadete. Drugi dan priprav je minil brez večjih posebnosti, omeniti velja le obisk pri zdravniku Maxima Cahplygina, katerega pesti vročina. Trenerji in igralci so sicer s pogoji zadovoljni, všeč pa jim je predvsem bližina hotela in dvorane, saj se za transport v nasprotju z večino velikih tekmovanj ne porablja dragocenega časa in energije.

Danes so tako naši fantje, kot tudi punce trenirali z ekipo Azije – na treningu so nato med sabo odigrali po en niz in Darko Jorgić je premagal vse svoje tri nasprotnike – Kitajca, Hongkongčana in Japonca. Treningom se je zaradi nekaterih obolelih in nekoliko poškodovanih igralk priključila tudi Manca Fajmut, ki je azijski in kitajski kadetski prvakinji Li Yiran na treningu odčitala pravo lekcijo. Med treningom je vodja azijske odprave prišel do selektorke Vesne Ojsteršek Drnovšek in jo pohvalile, češ da imamo odlično kadetinjo (Manco), toda Vesna se ni igrala igric in je Korejca JiHyun Parka takoj pomirila ter mu povedala, da je Manca že članica.

Svoj prihod na tekmovanje so 2. in 3. novembra najavili tudi predstavniki generalnega sponzorja tekmovanja iz kitajske družbe Trade2CN. Podpis pogodbe se je zgodil praktično v zadnjem trenutku, sponzorji pa bodo pripravili tudi posebno nagrado za najboljšo ekipo prvenstva v seštevku vseh disciplin.

Organizatorji nestrpno pričakujejo tudi klic predsednika Mednarodne namiznoteniške zveze Adhama Sharare in njegove desne roke Judith Farago, ki svojega prihoda še nista potrdila, potem ko sta se ta konec tedna v Belgiji mudila na Svetovnem pokalu za moške. Sicer pa je večina ITTF-ovih ljudi že na Otočcu, zadnji bodo prišli jutri, ko bo na sporedu tudi kopica usklajevalnih sestankov.

Jutri zvečer bo še kako pestro v dvorani, saj bo potrebno pripraviti ringe za tekmovanje, to pa bo zahtevalo veliko prostovoljcev in trdega dela. V sklopu vsakodnevnega večernega izobraževanja trenerjev bo danes predavanje na temo dela nog (težave ob rasti mladih igralcev) vodil Ištvan Korpa.