Katarina Stražar v Lignanu Sloveniji priigrala drugo kolajno!

T.S., 16.03.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V italijanskem letoviškem mestu Lignano di Sabbiadoro se je danes zaključil petdnevni turnir serije ITTF Junior Premium Circuit. Zadnji dan tekmovanja so bili v glavni vlogi kadeti in mlajši kadeti, nas pa je razveselila mlada Katarina Stražar.

Mlada Mengšanka, za katero bi lahko rekli, da poseduje zlato levico, je svoj nesporen talent in namiznoteniško znanje potrdila tudi na mednarodni sceni. Na MP Italije je v konkurenci mlajših kadetinj osvojila bronasto odličje, blizu pa je bila tudi skalpa nad končno zmagovalko. V polfinalu se je Stražarjeva namreč pomerila z Wong Chin Yau iz Hong Konga in po hudem boju izgubila šele po petih nizih (4:11, 11:7, 11:9, 7:11, 8:11). Med mlajšimi kadetinjami je uspešno nastopila tudi Lea Paulin, ki se je prebila v četrtfinalu in tam z 0:3 izgubila prav proti Wongovi iz Hong Konga.

Pri kadetih je preboj med najboljših 32 uspel Tilnu Cvetku; Korošec je nato moral priznati premoč 1. nosilcu Raresu Siposu iz Romunije, ki je včeraj v finalu ekipnega dela proti Jorgiću v odločilni tekmi našim mladincem zlato speljal izpred nosu. Peter Hribar je uspešno prestal kvalifikacijsko skupino, nato pa že v 1/32 finala z 1:3 izgubil proti Madžaru Henriku Heiszmanu.

Lea Paulin se je v finalni del tekmovanja prebila tudi pri kadetinjah, poleg nje pa je to uspelo tudi Niki Naglič. Od Primorke je bila nato v 1/16 finala s 3:1 boljša Švedinja Filippa Bergand, od Korošice pa s 3:0 Ellie Fong iz Hong Konga. Med najboljših 16 dvojic sta se uvrstila Hribar in Cvetko ter Naglič in Tofant. Nesrečno pri žrebu sta nato imela predvsem fanta, ki sta morala svoje orožje položiti pred Romunoma Siposom in Pletei.