Katarina Stražar v Budimpešti Sloveniji priigrala 2 kolajni!

T.S., 05.01.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Po božično-novoletnem premoru na namiznoteniški sceni nas veseli, da lahko na samem začetku leta 2014, že poročamo o lepem uspehu naše odprave mlajših kadetov na MP Madžarske.

Krajši premor ob vstopu v novo leto je večina reprezentantov tako v Sloveniji kot drugje izkoristila za priprave. Naši kadeti in kadetinje so tako trenirali v italijanskem Lignanu, Bojan Tokić pa je v Novi Gorici vodil priprave mladincev, kjer je poškodbo gležnja obnovil Tom Šfiligoj.

Prihodnji vikend bodo na Muti podeljeni prvi državni naslov v letošnji sezoni – za zlato se bodo v ekipnem tekmovanju pomerili mladinci in mladinke, še pred tem pa je v Budimpešti mlajše kadete med 3. in 5. januarjem čakal tradicionalni Joola Mini Cadet Open 2014. V spremstvu selektorja za mlade Jožeta Urha in pomočnikov Mateja Petarja ter Davida Orešnika, so naš državni grb branile Katarina StražarLea PaulinNuša Vogrinčič in Lara Opeka pri dekletih, pri fantih pa Marsel ŠegulaMatija NovelRok Trtnik in Taj Lavrič.

Stražarjeva blestela v ekipnem delu …

Krasen uspeh je v soboto uspel Katarini in Lei, ki sta si v ekipnem delu po uspešno opravljenih kvalifikacijah, po seriji treh zmag v finalnem delu zagotovili celo finale. Po vrsti so padle ekipe Baden-Mülheim3:0Bavarian TTA B s 3:1 in ACS Dumbravita3:1. V finalu sta se naši najboljši mladi igralki pomerili z domačimi 1. nosilkami turnirja Madžarsko A in klonili z rezultatom 1:3. Eno zmago je prispevala Katarina Stražar, ki je s 3:2 premagala 1. nosilko posameznega turnirja Marto Nagypal, nato pa skoraj obračun podaljšala v 5. tekmo. Z 11:9 v odločilnem nizu jo je premagala Fanni Harasztovich. Talentirana levoroka igralka iz Mengša je sicer v ekipnem delu blestela in ga končala z izkupičkom zmag in porazov 8:1.

Ekipa Slovenija B (Lara Opeka in Nuša Vogrinčič) se je pri mlajših kadetinjah prav tako izkazala in se uvrstila na končno 5. – 8. mesto. Tako kot za našo ekipo A, so bile tudi za Laro in Nušo usodne 1. nosilke turnirja. Pri mlajših kadetih je Slovenija A (Matija Novel in Marsel Šegula) osvojila 17. – 20. mestoSlovenija B (Rok Trtnik in Taj Lavrič) pa 27. – 28. mesto.

… in nesporni talent potrdila tudi pri posameznicah!

Del sobotnega sporeda in celotni nedeljski je bil namenjen za boje v konkurencah posameznikov do 11 in do 13 let. Naši igralci so vsi nastopili v starejši kategoriji in bili v kvalifikacijah manj kot polovično uspešni. Preboj v finalni del si je pri fantih zagotovil le Matija Novel, pri dekletih pa je to uspelo Katarini Stražar in Lari Opeki. Presenetljiv je predvsem izpad Lee Paulin, ki pa je imela roko na srce zelo zahtevno skupino.

Novel je v finalnem delu v 1. krogu moral z 1:3 priznati premoč Romunu Mariusu Radoiu in je tako tekmovanje posameznikov končal na 17. – 32. mestu. Uspešnejši sta bili dekleti, saj sta obe preskočili prvo oviro. V osmini finala se je nato Lari Opeka zataknilo – po zmagi nad Floro Szilasi z 11:9 v 5. nizu, je morala nato priznati premoč Nemki Tu Wenna (invazija igralk s kitajskim poreklom v nemški reprezentanci se je očitno razširila tudi že v mlajših kategorijah).

Uspešnejša je bila tokrat odlična Katarina Stražar, ki je v 1. krogu s 3:0 premagala Bavarko Sophio Deichert, nato pa v osmini finala s 3:1 še domačinko Anito Drabant. V četrtfinalu, ki je odločal o nosilkah kolajn, je Stražarjeva zaigrala na vrhunskem nivoju in s 3:0 premagala Gaio Monfardini. V polfinalu je morala Katarina še drugič na turnirju priznati premoč Madžarki Harasztovich, ki je na koncu tudi osvojila turnir in s tem dvojno krono. Odločila sta prva dva niza, katera je Madžarka obakrat dobila s 14:12.

Vse čestitke za uspešen začetek leta 2014!

Foto: Zoltán Bencsik

Joola Mini Cadet Open 2014
Uradna stran prvenstva
Rezultati
Fotogalerija