Kadeti po trilerju ostali brez medalje

T.S., 16.02.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Hodoninu se počasi zaključuje MP Češke. Naši kadeti so se danes v četrtfinalu ekipnega tekmovanja pomerili s 1. nosilci iz Rusije in izgubili z 2:3 ter tako ostali brez medalje. V finalni del tekmovanja pri posameznikih so se uvrstili Jorgić, Paulin in Pavčnik.

Chaplygin usoden za naš dvojec

Dan se je za naše namiznotenisače v Hodoninu začel z dramo v četrtfinalu kadetskega tekmovanja. Erik Paulin in Darko Jorgić sta se pomerila z reprezentanco Rusije. Darko je s 3:0 premagal Nikito Yarushina, naša igralca pa sta dobila tudi tekmo dvojic proti Kiselevu in Zimarinu z rezultatom 3:1. Pri Rusih je pričakovano dve točki prispeval Maxim Chaplygin, tako da je odločitev o polfinalistu padla v odločilni 5. tekmi. Tam je Yarushin povedel z 2:0 v nizih proti Paulinu, toda Erik je znan po svoji nepopustljivosti in tudi tokrat se je izkazal za izjemnega borca. Dobil je naslednja dva niza in tekmo podaljšal v 5. niz, kjer pa je bil Rus bolj zbran in je svoji ekipi že priigral medaljo.

MP Češke
Kadeti – skupine
Kadetinje – skupine
Kadeti – dvojice
Kadetinje – dvojice
Kadeti – ekipno
Trije naši v finalnem delu posameznikov

Po četrtfinalu ekipnega dela so na Češkem sledile kvalifikacijske skupine pri posameznikih. Izmed naših so se v finalni del uvrstili zgolj Darko, Erik in Tamara Pavčnik. Mlada igralka iz Hrastnika se je še posebej izkazala, saj je v svoji skupini zasedla 1. mesto, potem ko je zadnji dve tekmi dobila z rezultatom 3:2 in sicer na 9. in 10. točki.

Aljaž Šmaljcelj, Tilen Cvetko, Damjan Zelko, Peter Hribar in Gaja Paradiž so skupaj zbrali zgolj eno zmago (Zelko). Za njimi je nova izkušnja, tako velike delegacije pri kadetih pa na naslednjih tekmovanjih ne gre pričakovati.