Kadeti nastope v Bahrajnu začeli po pričakovanjih

T.S., 14.11.2012
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Šestčlanska kadetska odprava, ki se je pretekli teden mudila na pripravah v Katarju, je danes začela s turnirjem serije ITTF Junior Circuit v Bahrajnu. Obe ekipi sta predtekmovanje končali na prvem mestu in se uvrstili v četrtfinale.

Kadeti s popolnim izkupičkom v četrtfinale

Danes se je na ITTF Junior Circuitu v Bahrajnu začelo ekipno tekmovanje v konkurenci kadetov in mladincev. Slovenija nastopa z ekipo A in B. Ekipa A v kateri nastopajo Darko Jorgić, Erik Paulin in Tom Šfiligoj, ki zaradi poškodbe gležnja danes ni nastopal in bo verjetno moral izpustiti tudi boje v konkurenci posameznikov in dvojic, je v svoji predtekmovalni skupini premagala ekipi Indija B in Bahrajn B in si s tem že zagotovila nastop v četrtfinalu. Darko in Erik sta svoje delo opravila brezhibno in v šestih odigranih tekmah nista oddala niti enega niza.

Podobno suvereno je nastopila ekipa B, za katero nastopajo Aljaž Šmalcelj, Tilen Cvetko in Peter Hribar. Mlajši del odprave je namreč v predtekmovanju brez težav odpravil ekipi Indija A in Bahrajn D. Obe tekmi so naši dobili z rezultatom 3:0 in na poti do četrtfinala oddali zgolj dva niza.

V večernih urah je bil izveden žreb finalne skupine, ki je bil zelo naklonjen slovenski odpravi, saj se naši ekipi pred finalom ne morata pomeriti. Slovenija A bo jutri v boju za polfinale igrala z ekipo Bharajn C, Slovenija B pa se bo za vstop med štiri najboljše ekipe pomerila z ekipo Bahrajn A. Četrtfinalni boji se bodo začeli jutri ob 7:30 po našem času.

Rezultati ekipnega dela tekmovanja:

kadeti – skupina A
Slovenija A – Indija B 3:0
Slovenija A
– Bahrajn B 3:0

kadeti – skupina D
Slovenija B – Indija A 3:0
Slovenija B – Bahrajn D 3:0